Някъде някога четох теории, че ние сме сбор от хората,

...
Някъде някога четох теории, че ние сме сбор от хората,
Коментари Харесай

6 типа токсични хора, които пречат на щастието ти

Някъде в миналото четох теории, че ние сме общ брой от хората, които са най-близо до нас и с които прекарваме най-вече време. Ако се замислим, ненапълно има логичност, тъй като околната среда несъмнено ни въздейства, а хората са част от нея, няма по какъв начин.

Само че тази доктрина по никакъв начин не ми подхожда. Искам да бъда обособена, самостоятелна персона, а не просто събирателното на други хора. Още повече, в случай че се окаже, че някой от тези хора в действителност изпива силата ми и не ми носи нищо положително като преживяване.

Шансовете са да имате ежедневен допир с човек, на който е време да кажете " сбогом " и да поемете по своя път.

1. Човекът, който ви въздейства зле

Добрите взаимоотношения поддържат и окуражават желанията на сърцето, неприятните изкарват нескрито противоположното. Изяснете си какво е положително за вас и колкото и да е мъчно да се отървете от неприятен табиет, би трябвало да го извършите, с цел да живеете живота си оптимално щастливо. В този смисъл би трябвало да пандизите вратата и пред оня ваш прочут, който ви подтиква да се връщате още веднъж и още веднъж към старите си отровни привички.

2. Човекът, който ви употребява

Изправете се пред истината – никой не може да ви употребява, в случай че не сте го разрешили сами. Само и само вие имате силата да измененията неприятното отношение към вас.
В живота ни няма място за хора, които се възползват от нас. Да си оказваме помощ е едно, само че едностранните услуги са друго. Опитайте да измененията обстановката, като поговорите внимателно, че не ви е комфортно. Ако по този начин не се получи, изхвърлете този човек от живота си.

3. Човек, който не ви харесва

Нека бъдем реалисти – колкото хора има на земята, толкоз са и световете. Всеки човек е друг, колкото и да ни се коства, че си приличаме. Признайте правото на другия да изпитва личните си страсти, по този начин както и вие желаете същото. А това значи, че възможностите животът да ви срещне с някого, който не ви харесва, са повече от големи. Освен в случай че не излизате от у дома, несъмнено. Това, че не се разбираме идеално с всички, си има своите изгоди – в последна сметка по-лесно ще разберем какво тъкмо желаеме. Колкото по-добре се справите с това да приемете другите каквито са, устоите на импулса да ги поправяте и променяте мнението им, толкоз по-лесно самите вие ще продължите напред, изпълнявайки задачите си, без значение дали някой ви харесва или не. По-добре се фокусирайте върху себе си и се разделете с индивида, който не ви харесва. А в случай че няма по какъв начин да се отървете от него – игнорирайте го.

4. Човекът, с който в миналото сте се харесвали доста

Това е обстановката, в която внезапно усещате като безспорен чужд индивида, който сте наричали другар и с който сте споделяли най-съкровеното си. Да се разделиш с другар е не по-малко мъчително от това да се разделиш с обичания си.
В човешката природа е да се придържаме към това, което е комфортно и познато. За страдание това е една от главните аргументи доста хора да стоят във връзки – и сантиментални, и другарски – без в действителност да са щастливи. Истината е, че не всички другарства са предопределени да продължат постоянно. Не се опитвайте обаче да поправите счупеното – по този начин още веднъж ще се фокусирате върху неналичието и отрицателното преживяване, а постоянно това води и до обезверения и неконтролируемо чувство, че сте изоставени. Което един път се е счупило, ще се счупи още веднъж. Не лепете, губите скъпо време и сила за нещо несигурно.
Това обаче не значи да забравите хубавите моменти с индивида, който в последна сметка в някакъв интервал от живота си, сте обичали по един или различен метод.

5. Човекът, който е под непрекъснат стрес

Ок, всички сме под стрес, всички от време на време " изпушваме " и прекатурваме всичко с главата надолу. Има обаче един вид хора, които като че ли няма да оцелеят, в случай че имат момент, в който би трябвало да се смеят с глас и просто да бъдат щастливи.
Постоянното мрънкане и депресивни положения на този " другар " неизбежно ще се отразят и на вас. Тялото ви дава отговор на признаците, които мозъкът записва в другия човек. Приятелите са, с цел да оказват помощ, както и вие на тях, да се измъкнете от стресовата обстановка, само че това не може да продължава постоянно. Най-добрият метод да се отбраните от вторичния стрес е да блокирате сходна отрицателна сила.

6. Човекът, който постоянно спори с вас

О, всички сме попадали на подобен човек, който непрекъснато се пробва да надделее с мнението си и апострофира всяка наша дума. Каквито и да са възгледите ви за живота, той ще откри недостатък на всичко.

Досадно и изпиващо силата ви. Дори учените предизвестяват, че постоянните разногласия вредят на здравето. По-добре не се влияйте от мнението на този дървен мъдрец. Помислете какво е значимо за вас и издигнете въображаема преграда – той дано си приказва, вие не му опонирайте, с цел да не навлизате в разногласия. Ок, не е склонен, това не значи, че ще измененията мнението си. Най-добрата отбрана от всички отрицателни персони е да не обръщате внимание. /beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР