Нургюл Салимова започва похода си към световната титла в шахмата

...
Нургюл Салимова започва похода си към световната титла в шахмата
Коментари Харесай

Световният шампион Веско Топалов: Смятат Нургюл за неопитна, а има голям шанс да спечели Турнира

Нургюл Салимова стартира похода си към международната купа в шахмата тази вечер в 21,30 часа. В Торонто, Канада, ще се организира Турнирът на претендентите, който ще излъчи шахматистката, която ще получи правото да провокира шампионката на планетата – китайката Дзю Уъндзюн.
Със Салимова в Торонто ще бъде единствено приятелят й – турският шахматист Сем Ган Гокеран. Той я придружаваше и й помагаше и по време на Световната купа в Баку, където тя завоюва сребърния орден и правото да взе участие в Турнира на претендентите.
Дистанционно от България ще оказват помощ треньорът й Живко Жеков и Иван Чепаринов.
Нургюл Салимова има огромен късмет да завоюва Турнира на претендентите в Торонто, декларира пред ekspresso.bg 19-ият международен първенец Веселин Топалов. Според него Салимова може да се надява на всичко, в случай че заобикаля тежките цайтноти и излиза добре от дебюта.
Всички считат Нургюл за към момента неопитна и ще рискуват повече против нея, точно това дава огромни шансове за нашето момиче, анализара Топалов. Според Веско огромните любимци в мъжкия шампионат са Ян Непомняшчи, Хакару Накамура и Фабиано Каруана.
От младите най-вече ми подхожда играта на индиеца Рамешбабу Прагнананда. Алиреза Фирузджа също не е за подценяване, в случай че стартира добре и играе устойчиво, останалите нямат огромни шансове да завоюват шампионата, счита Топалов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР