Нургюл Салимова ще получи държавна премия и стипендия от своя

...
Нургюл Салимова ще получи държавна премия и стипендия от своя
Коментари Харесай

Награждават Нургюл Салимова с премия и стипендия

Нургюл Салимова ще получи държавна награда и стипендия от своя университет за отличното си показване на Световната купа по шахмат в Баку. Новината разкри пред bTV президентът на федерацията Васил Антонов.

" Ние сме млада федерация, която действа от ноември. Съгласно закона тази година нямаме право на държавно финансиране. Но сме обезпечили със лични средства и с главен спонсор целия състезателен календар, в който имаше спиране за години ", изясни Антонов. 

" През последните дни се преекспонира тематиката, че Нургюл е сама в Баку. Тя не е сама - един подобен шампионат не се приготвя за броени дни. Да, тя е сама, само че поддържа скайп връзка с нейния треньор Живко Жеков, само че в това време тя се приготвя в екип отдавна с гросмайстор от Азербайджан, а също има и турски секундант. Това е нейната преценка. "

" Шахматът е мощно недофинансиран. Нейният главен треньор се е трансформирал в оплаквач, който търси средства във всички вероятни разновидности, с цел да могат да се покрият повече шампионати. Но не трябва да подценяваме труда на доста хора. "

" Говорих с министър Илиев - имаме конкретизирана съответна сума и тя ще бъде получена. Вчера получих позвъняване от управлението на Стопанска академия в Свищов, където тя е студентка първа година по мениджмънт. Ще получи надлежно стипендия и редица други неща, които сме прецизирали. Живеем в мъчно време в шахмата. Очаквам повече спонсори да проявят интерес към нас. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР