Нур-Султан. Във връзка с масовите протести и обявяването на извънредно

...
Нур-Султан. Във връзка с масовите протести и обявяването на извънредно
Коментари Харесай

МВнР препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване до Казахстан, както и в рамките на страната

Нур-Султан. Във връзка с всеобщите митинги и оповестяването на изключително състояние в Казахстан, Министерството на външните работи (МВнР) предлага на българските жители да се въздържат от пътешестване до страната, както и от вътрешни пътувания в границите на нейната територия.

Към момента в българското посолство в Нур-Султан не са постъпвали данни за арестувани или потърпевши наши сънародници. Мисията ни следи обстановката и е в подготвеност за оказване на подпомагане при нужда.

Българските жители, пребиваващи краткотрайно или непрекъснато в страната, следва да имат поради, че на територията на Република Казахстан са въведени голям брой ограничаващи ограничения, като е в действие и комендантски час сред 23.00 ч. и 7.00 ч.

Актуална информация за настоящите ограничавания може да бъде открита.

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Нур-Султан на следните телефони за връзка: +7 7172 90 15 15 и в извънработно време на телефонни номера +7 701 371 07 64, +7 701 313 25 67, както и на e-mail адреса на дипломатическото ни посланичество - [email protected]

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР