Нужни са седем милиона лева допълнително за разширяване на обхвата

...
Нужни са седем милиона лева допълнително за разширяване на обхвата
Коментари Харесай

Лекари: За разширени АГ прегледи са нужни още 7 млн. лв.

Нужни са седем милиона лв. в допълнение за разширение на обсега на дамите, подлежащи на профилактичен обзор от експерт по акушерство и гинекология с проучване с цитонамазка. Това излиза наяве от мнение на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

Становището на организацията визира идните промени в наредбата за профилактичните прегледи и диспансеризацията.

Осигурените все още пари в бюджета на СИМП са за примитивен обзор при гинеколог (на цена на примитивен преглед) и цитонамазка в бюджета за МДД за всички към половин млн. дами в тази възрастова група. Не са включени тези, които биха подлежали на още един обзор. Това е записано в формалното мнение на лекарите, изпратено до медиите.

В позицията си джипитата споделят още, че даже и да приемем, че през подобен обзор ще преминат единствено половината от подлежащите, нужната сума е към 7 млн. лв. Позицията на НСОПЛБ е разпратена както до медиите, по този начин и до здравния и финансовия министър, шефа на НЗОК, ръководителя на БЛС и други Оттам показват още, че цената на медицинските посоки за консултация и МДД (ако ОПЛ назначава цитонамазката) наложително би трябвало да бъдат изведени от бюджета за съвещания и МДД, авансово да е плануван. Той би трябвало да е обособен от тези за остро зародили здравни проблеми и да не предстои на регулация и следващи наказания.

Личните лекари дефинират препоръчаната смяна за позитивна. По тяхно мнение обаче тя би имала резултат единствено при осъществяване на посочените условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР