Нужни са реални политически действия за изкореняване на антибългаризма в

...
Нужни са реални политически действия за изкореняване на антибългаризма в
Коментари Харесай

Джамбазки и Сиди от опожарения културен център в Битоля: РСМ в този вид няма място в ЕС!

Нужни са действителни политически дейности за премахване на антибългаризма в Република Северна Македония. Това споделиха двамата съпредседатели на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, който е и евродепутат, и Александър Сиди при визитата си в Битоля, оповестиха от пресцентъра на партията.

Поводът за визитата им е запалването на българския културен център „ Иван Михайлов “ в Битоля. Според тях Северна Македония в този тип няма място в Европейски Съюз.

От Вътрешна македонска революционна организация напомнят, че това не е първото посягане - при започване на годината бяха счупени прозорците на центъра, а преди този момент бяха поругани и доста други български знаци и военни гробища. Да не приказваме за премахването на лентите с български флагове от венците на саркофага на Гоце Делчев в Скопие, показват от партията.

Българските учени ще показват цялата историческа истина в Страсбург идната седмица, съобщи Джамбазки. Според него са нужни са действителни политически дейности за премахване на антибългаризма в Северна Македония. Цяла Европа ще разбере за протичащото се в РСМ. Ще се погрижа персонално за това. Българщината е жива тук, ние ще се борим за нея и няма да позволим на никой да съобщи българския народен интерес, сподели той.

Опожарената врата няма да спре разгарянето на огъня на българщината в Македония. Затова сме тук, с цел да подкрепим нашите братя в Битоля, добави Сиди.

От Вътрешна македонска революционна организация напомнят, че идната седмица следва и посещаване в Страсбург по време на сесията на Европейския парламент (ЕП) на представители на публичния кръг „ За Македония “. Учените и обществениците, които са част от формалната делегация, по покана на българския представител в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки, за първи път ще имат опцията да показват на европейските политици историческата истина за общата история на България и РСМ от първо лице.

Рано сутринта през вчерашния ден бе запален Културният клуб " Иван Михайлов " в Битоля. Изгоряла и неизползваема е входната врата на центъра, както и табелата с името на Клуба - Иван Михайлов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР