Нужни са по-сериозни мерки от просто затягане на коланитеЗа първи

...
Нужни са по-сериозни мерки от просто затягане на коланитеЗа първи
Коментари Харесай

Симеон Дянков: За първи път от 25 години България има толкова голям дефицит в бюджета

Нужни са по-сериозни ограничения от просто " стягане на коланите "

" За първи път от 25 години България има толкоз огромен недостиг в бюджета ". Това съобщи някогашният финансов министър и финансистСимеон Дянков, предава. И добави, че чака по-сериозни ограничения от просто " стягане на коланите ".

" Стана време за постоянния бюджет за 2023 година По закон той би трябвало да се одобри през април. За това, съгласно мен, финансовата министърка излезе с тези тревожни прогнози, по-емоционално, в сравнение с е редно ", сподели още Дянков.

По данни на МФ се чака бюджетен недостиг от 7%. Според финансиста обаче той ще е към 9%. Служебното държавно управление заобикаля тематиката за прекъсването на енергийните помощи за бизнеса, твърди Симеон Дянков. Според него това е по този начин, тъй като държавното управление се опасява бизнесът да не се обърне против кабинета и президентството.

" Там отиват към 13 милиарда лева за година. Това ще е задоволително, с цел да се покрие дефицитът ", увери финансистът. По думите му има три стъпки, които би трябвало да се подхващат в сегашната рецесия – да се върне 20-процентното Данък добавена стойност за някои артикули и услуги, да се спрат енергийните помощи за бизнеса и да се види къде може огромни групи разноски да се понижат. По думите му няма риск за валутния ръб, само че е отдалечаваме от еврозоната. И добави, че двуцифрената инфлация ще остане най-малко до есента.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР