Нуждае ли се гардеробът ви от почистване и пренареждане? Повечето от

...
Нуждае ли се гардеробът ви от почистване и пренареждане?
Повечето от
Коментари Харесай

Съвършеният минималистичен гардероб

Нуждае ли се дрешникът ви от разчистване и пренареждане?

Повечето от вас евентуално ще отговорят на този въпрос с “Категорично не! ”, само че въпреки всичко предизвикайте себе си. Отделете в една купчина нещата, които носите най-често и тези, които се случва да облечете един път, може би два пъти, за цялостен сезон. След това се запитайте дали имате потребност от всичко във втората купчина, или единственото му предопределение е да заема място по шкафове и закачалки.

Колкото до първата купчина, през днешния ден се фокусираме точно върху нея. Тя съставлява вашата основа за по този начин наречения капсулен дрешник. При него се фокусирате върху по-малко неща, само че доста по-качествени и даващи опция за безчет комбинации. Отделете време да прецените кои от тях имат потребност от замяна, от кои ви трябват повече бройки и дали ви липсва нещо, което да приключи минималистичната ви сбирка.

 Съвършеният минималистичен дрешник

Ето малко повече препоръки по тематиката:

Разберете какво ви отива

Докато прочиствате дрешника си и отделяте настрани нещата, които носите най-често, постарайте се да ги разделите и по вид. Става дума за тип облекло, кройки, цветове, принтове и така нататък По този метод по-лесно ще дефинирате кои са облеклата, които дават отговор на вашия жанр и по-лесно ще пазарувате сходни за в бъдеще.

Подберете цветовете

Когато стане дума за капсулен дрешник, в който всяко едно нещо си отива с другото, главен фактор е извършването на покупки по цветове. Изберете своите съществени нюанси, т.е. тези, които носите най-вече, като да вземем за пример бяло, сиво, бежово, черно и тъмносиньо, а по-късно изградете стила си по отношение на тях. Класическите детайли като панталони, връхни облекла, блейзъри, би трябвало да попадат в главната цветова гама. За всичко останало като обувки, тишърти, аксесоари, опитите с цветовете са разрешени, защото точно тези неща ще работят като акцент в стила ви.

 Съвършеният минималистичен дрешник

Инвестирайте в главните неща

Един добре структуриран капсулен дрешник има всички най-важни елементи от стила на една съвременна жена. Изчистен деним, тишърт на райе, бели кецове, добре ушит блейзър, тренчкот, двуредно палто, чанта, която си отива с всичко и черни обувки на ток – това евентуално са главните неща, които всяка от нас би трябвало да има, само че според от личното ви схващане за мода и трендове, те могат да варират.

Пазарувайте деликатно

След като един път сте отделили към този момент наличните детайли, които ще образуват капсулния ви дрешник, време е да откриете какво липсва. Това е значима стъпка, защото ще ви покаже върху какво да се фокусирате, когато пазарувате. Също по този начин е значимо да инвестирате мъдро в тези неща, а и както към този момент казахме, да подмените тези, които харесвате и носите, само че към този момент са захабени или демоде. Освен това, придъжайки се към тях, ще избегнете ненужните разходи за облекла и аксесоари, които не ви трябват.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР