„Nu Image Inc. купува 50% от вестниците Телеграф, Монитор, Политика

...
„Nu Image Inc. купува 50% от вестниците Телеграф, Монитор, Политика
Коментари Харесай

„Nu Image Inc. купува 50% от Телеграф, Монитор и Меридиан мач

„ Nu Image Inc. " купува 50% от вестниците " Телеграф ", " Монитор ", " Политика " и " Меридиан мач ".

В особено известие от шефовете на „ Интръст " ЕАД и „ Ню Имидж България " ЕАД, излиза наяве, че през днешния ден сред „ Интръст " ЕАД, като продавач и „ Ню Имидж България " ЕАД, като покупател, се е подписал прелиминарен контракт за придобиване на 50% от капитала на „ Телеграф Медиа " ЕООД, което сдружение е издател на печатните медии „ Телеграф ", „ Монитор ", „ Политика " и „ Меридиан мач ", и е акционер в районната медия „ Издателска къща Борба " АД.

" Приключването на договорката ще се извърши след изговаряне на Комисията за защита на конкуренцията. Печатните издания, предмет на договорката, са измежду водещите в страната, като всекидневникът „ Телеграф " е изданието с най-голям тираж и продаваемост на българския вестникарски пазар. „ Ню Имидж България " ЕАД основава особено за задачата на договорката ново дъщерно сдружение, което да придобие дяловото присъединяване. „ Ню Имидж България " ЕАД е част от американската компания „ Nu Image Inc. ", чиято активност е произвеждане на филми, притежател e на филмовото студио „ Ню Бояна Филм " и е добре позната в България ", се споделя още в формалното известие.

Посредством договорката страните желаят да развият активността на печатните медии, като ще работят взаимно за основаване на високи журналистическите стандарти и одобряването на медийния плурализъм.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР