НСО са изпълнявали правилника при ситуацията с недопускането на детето

...
НСО са изпълнявали правилника при ситуацията с недопускането на детето
Коментари Харесай

Карянчева отрече да е нареждала на НСО да изведе майките, обвини в лъжа Кутев

НСО са изпълнявали правилника при обстановката с недопускането на детето с увреждания в постройката на Народното събрание и извеждането на майките. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева с утринния блок на bTV, откакто бе упрекната от протестиращите, а и персонално от президента Румен Радев, че е наредила на държавните гардове да изведат на дамите. Тя се включи онлайн по телефона в ефира на малкия екран, по време на присъединяване на депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев, който съобщи, че не е позволила майките и е оправдала дейностите на НСО със заповед на министър.

„ Лъжата, която господин Кутев изрече, че майките не са били позволени – няма нищо сходно. Дори виждате, че и детенцето беше вътре с майка си. Жените от " Системата ни убива “ бяха позволени до деловодството на Народното събрание. В 10.00 часа те внесоха декларацията и в действителност тази декларация беше отправена към всички народни представители, които желаят да се срещнат с тях. Имаше период от 16-ти до 18-ти. Няма да ме упрекват, че аз съм разпореждала нещо на НСО. НСО си извършват отговорностите в Народното събрание. Има устав, в който се споделя, че откакто клиент завърши срещата си в границите на 30 минути би трябвало да напусне постройката. НСО са изпълнявали правилника и аз не мисля, че дамите по някакъв метод са били ритани, бити “, сподели Караянчева и във връзка обвиняванията за принуждение против майките.

На въпрос на кой министър е разпореждането НСО да не позволява хора в Народното събрание, тя сподели, че министърът на опазването на здравето има заповед, която е още от февруари месец.

„ На базата на тази заповед всички институции издават свои заповеди за пропускателния режим в съответните институции. По този метод бяхме в остарялата постройка на Народното събрание, където имаше потоци за публицистите, понижен пропускателен режим за гости. Тази заповед продължава и сега. Намираме в епидемиологична рецесия и по тази причина тази заповед още работи “, добави тя и акцентира, че обстановката е била употребена политически от Мая Манолова, Българска социалистическа партия и всички политически сили, които са се изказали в пленарната зала.

В отговор Антон Кутев отхвърли да лъже и съобщи, че с очите си е видял какво става. Пуснати били единствено 4 от 10 от майките и то откакто той се намесил. По думите му НСО са разрешили това " под натиска на народен представител ".

„ България е република с парламентарно ръководство и Народното събрание споделя на министъра какво ще стане. Не пускаха майките да влязат в деловодството, където жителите влизат да си подадат жалбите или да си вземат някакви документи. Обяснението на Цвета Караянчева беше, че имало тежка Коронавирус рецесия и имало министър, който забранил това нещо. Ако като ръководител на Народното събрание не разбираш, че ти управляваш процеса, а не министъра, значи нямаш място там ", разяснява социалистът.

Според него майките не са имали политически цели.

" Нормално е в такава тежка ерозия в обществото статуквото и тези, които се броят за мейнстрийм в политиката, да губят. Затова Българска социалистическа партия би трябвало да бъде доста по-активна идващите месеци, с цел да потвърди своето място на мощ, която може да трансформира обществото ", сподели още той.

 Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи желаеха оставка от Караянчева, тя отхвърли да се отдръпна Виж още

„ Със сигурност Българска социалистическа партия можеше да играе доста по-голяма роля в тези митинги, дали можеше да ги оглави е доста сериозен проблем, тъй като тя е посткомунистическа партия с доста дълга история и доста хора, които са просто априори срещу Българска социалистическа партия, тъй че не е елементарно да оглави митингите “, означи Кутев.

За измененията в Изборния кодекс, депутатът от левицата означи, че ГЕРБ несъмнено се пробва за следващ път да си предначертае същите механизми, които имат и досега.

„ Докато не подсигуряваме на българина почтени избори, не можем да продължим нататък с демокрацията. Голяма част от митингите, е тъй като политическата класа не можа да убеди българите, че в действителност тези избори са почтени. Ако те са сигурни, че това е вотът на народа, напрежението на улицата ще е доста по-малко “, посочи Антон Кутев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР