НС заседава извънредно на 25 октомври, изслушват финансовия министър.Народното събрание

...
НС заседава извънредно на 25 октомври, изслушват финансовия министър.Народното събрание
Коментари Харесай

Народното събрание ще заседава извънредно във вторник

НС заседава изключително на 25 октомври, изслушват финансовия министър.

Народното събрание ще заседава изключително във вторник, с цел да изслуша служебния финансов министър Росица Велкова и с цел да сътвори краткотрайна комисия, която да създаде новия устав за организацията и активността на 48-я парламент.

Депутатите ще изслушат финансовия министър по искане на ГЕРБ и Българска социалистическа партия за България. Социалистите са поискали министър Росица Велкова да запознае народните представители с осъществяването на държавния бюджет за 2022 година по съществени пера на бюджетните доходи и разноски, както и да показа плана на служебното държавно управление за финансовата рамка за следващата година, включително и тригодишната бюджетна прогноза.

От ГЕРБ са внесли искане служебният финансов министър да осведоми депутатите за положението на финансирането на недостига. Преди това депутатите ще би трябвало да основат краткотрайна комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на 48-ото Народно заседание, предава БНР.

Комисията ще действие на паритетен принцип  - по двама представители от парламентарна група, включително ръководител и членове. Депутатите би трябвало да дефинират период за внасяне на писмени оферти за промени и допълнения на правилника. Предвидено е краткотрайната комисия да работи до окончателното приемане на новите текстове.  Очаква се във вторник депутатите да поддържат решение, с което новия парламент да реализира своята активност по предходния устав до приемане на новия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР