Новозеландският премиер Джасинда Ардърн представи днес своето ново правителство, което

...
Новозеландският премиер Джасинда Ардърн представи днес своето ново правителство, което
Коментари Харесай

Новият кабинет на Нова Зеландия: За първи път външен министър ще е жена - маорка с татуировка

Новозеландският министър председател Джасинда Ардърн показа през днешния ден своето ново държавно управление, което дефинира като " необикновено разнообразно ", което включва външен министър с маорски генезис с обичайната татуировка на лицето, съобщи Франс прес.

Наная Махута ще стане първата жена външен министър на Нова Зеландия, разгласи през днешния ден министър председателят на страната, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Махута, която има обичайната маорска женска татуировка " моко кауае " на брадичката си, сподели, че това е " огромна привилегия " за нея и част от наследството на страната, която е първата страна дала на дамите право да гласоподават.

" Надявам се, че доста други дами с маорски генезис, със разбъркан генезис в цяла Нова Зеландия ще видят в това следващото отваряне на достъпа до сфери, които бяха значително затворени в смисъл на професионални благоприятни условия ", сподели новият външен министър.

Новото държавно управление на Ардърн, формирано от 20 министри, включва осем дами, пет маори и трима членове на ЛГБТ общността, в това число финансовия министър и вицепремиер Грант Робъртсън.

" Това е кабинет, учреден на персоналните качества и също е необикновено разнороден. Гордея се с това ", съобщи Ардърн и добави: " Развълнувана съм от този екип. Те имат както професионален, по този начин и политически опит. Но те носят и обновяване ".

Новото новозеландско държавно управление ще встъпи в служба в петък, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР