Новозеландски изобретатели създадоха устройство, което държи устата почти изцяло затворена

...
Новозеландски изобретатели създадоха устройство, което държи устата почти изцяло затворена
Коментари Харесай

Измислиха магнити за уста, с които не можем да ядем и така о...

Новозеландски изобретатели сътвориха устройство, което държи устата съвсем напълно затворена със закрепени за зъбите магнити, с цел да приема употребяващият го минимално количество течна храна, съобщи Агенция Франс Прес.

Коментарите към фотосите в интернет са, че то наподобява на инструмент за мъчение.

Устройството се инсталира за кътниците от ортодонт. С него човек може да отваря челюстите си единствено 2 мм. Така употребяващият го може да приказва и да диша умерено, само че не и да се храни несметно, изясни Пол Брънтън от университета в Отаго.

„ Това решение е неинвазивно, обратимо и икономично - увери той. - В съпоставяне с хирургическите интервенции е привлекателно. Няма никакви неподходящи последствия. "

Екипът е уверен, че изобретението " ще способства към битката със международната зараза от затлъстяване ".

Седем дами, тествали приспособленето DentalSlim Diet Control две седмици, са отслабнали приблизително по 6,36 кг. Първоначално то им се е коствало неловко, само че по-късно е станало " търпимо ".

Предвиден е метод челюстите да се освобождават за секунди при положение на суматоха или припадък на повръщане. Изпробвалите го дами не са прибягнали до него.

Една от участвалите в опита дами признава, че е съумяла да измами контролиращото захапката приспособление, като е яла разтопен шоколад.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР