Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн заяви днес, че Нова Зеландия въвежда

...
Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн заяви днес, че Нова Зеландия въвежда
Коментари Харесай

Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн съобщи през днешния ден, че Нова Зеландия вкарва възбрана за продажбата на всевъзможен тип автомати и полуавтоматични огнестрелни оръжия след стрелбата в Крайстчърч, съобщи Ройтерс.

Ардърн изрази вярата си новият закон, с който се вкарва възбраната, да бъде признат до 11 април.

"Шест дни след нападението разгласяваме възбрана на всички автомати и полуавтоматични огнестрелни оръжия в Нова Зеландия ", уточни новозеландската премиерка.

"За актуалните притежатели на оръжията, които ще забраним, признавам, че доста от вас са работили по отношение на закона. Признавайки това и с цел да насърчим връщането на оръжията, ще създадем система за откупуване. В понеделник кабинетът ще прегледа спомагателни ремонти в закона за оръжията. Предложенията ще преминат през обстоен развой, само че бъдете сигурни, че това е единствено началото на работата, която би трябвало да свършим ", сподели още Ардърн.

Новозеландската полиция заяви, че всички 50 жертви на стрелбата в Крайстчърч са били разпознати, съобщи Франс прес.

"Мога да разглася, че преди няколко минути завърши процесът по идентифицирането на всички 50 жертви и че фамилиите им бяха известени за това. Това е повратна точка в процеса ", съобщи комисар Майк Буш.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР