Новозеландката Лоръл Хъбард стана първият транссексуален на Олимпиада, участвайки в

...
Новозеландката Лоръл Хъбард стана първият транссексуален на Олимпиада, участвайки в
Коментари Харесай

Всяка федерация самостоятелно ще определя политиките си по отношение на транссексуалните спортисти, обяви МОК

Новозеландката Лоръл Хъбард стана първият транссексуален на Олимпиада, участвайки в Токио през 2021 година във повдигането на тежести. 44-годишният състезател, който смени пола си през 2012 година, не съумя да запише нито един сполучлив опит.

" Както знаете, тази обстановка е доста комплицирана и противоречива, при оправянето с нея би трябвало да поддържаме баланс сред приобщаване и правдивост. Но това, в което сме сигурни е, че всеки спорт би трябвало самичък да дефинира в кои случаи един състезател получава едно или друго преимущество. Затова оставихме граници, които разрешават на спорта да дефинира политиката и да взема решения за себе си. Не можем да вземем общо решение за всички спортове или дисциплини, в противоположен случай ще се сблъскаме със сериозна рецензия ", сподели Адамс.

На 19 юни Международната федерация по плуване (ФИНА) утвърди стандартите за присъединяване на транссексуални хора в своите надпревари на ексклузивен конгрес на организацията в Будапеща. Решението на ФИНА гласи, че транссексуалните спортисти, с цел да се състезават в надпревари за дами, би трябвало да са приключили прехода до половото съзряване на 12-годишна възраст и техните равнища на тестостерон не би трябвало да надвишават 2,5 наномола на литър. Няма ограничавания за присъединяване на транссексуални спортисти в мъжки надпревари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР