Новото решение за приемане на мобилни разплащания на myPOS -

...
Коментари Харесай

Новото решение myPOS Glass превръща телефоните в ПОС терминали

Новото решение за приемане на мобилни разплащания на myPOS - myPOS Glass, създадено от сдружението за електронни пари iCard, има за цел да разпространява безконтактните разплащания в цяла Европа и да предложи на дребния бизнес новаторски способи за приемане на безкасови преводи. То е утвърдено от Visa за 11 пилотни пазара: Австрия, Белгия, България, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Холандия, Португалия, Румъния.

myPOS Glass е softPos решение, което употребява технологията на Visa Tap to Phone и трансформира всеки Android телефон, който има NFC (Near Field Communication) чип, разполагаем в множеството последни модели смарт телефони, в ПОС терминал. Търговците могат да стартират да одобряват разплащания, като просто изтеглят приложението myPOS на своя смарт телефон. То е рентабилно, елементарно за инсталиране, което отстранява нуждата дребния бизнес да конфигурира спомагателен хардуер, като в същото време дава отговор на строгите стандарти за сигурност на платежната промишленост. Решението не съхранява чувствителни данни за картодържатели на смарт телефона на търговеца.

За да извърши заплащане, клиентът би трябвало да приближи своята карта или смарт аксесоар до гърба на телефона на търговеца и да го задържи, до момента в който се появи Visa`s Sensory Branding, характерна за компанията образна анимация, и се чуе звуков сигнал. Приетите преводи се подават неотложно в сметката на търговеца в myPOS, с помощта на функционалността за неотложен депозит, която myPOS предлага на своите клиенти без спомагателни такси.

Що се отнася до цената, новото решение предлага избор сред два проекта - Starter и Pro. С проект Starter потребителят заплаща трансакционна такса, единствено когато приема заплащания, а с абонамент Pro - ниска месечна такса, комбинирана с по-конкурентни трансакционни такси. myPOS Glass е мобилно приложение, уместно за експерти в придвижване, снабдители и куриери, мобилни каравани за храни и питиета, сезонни пазари, фитнес и уелнес консултанти и други

Повече информация за продукта на
За iCard: Мисията на iCard е да направи всекидневните заплащания по-лесни, налични и сигурни. iCard е финтех компания, учредена през 2007 година от дребен екип от запалянковци. Днес лицензираното сдружение за електронни пари е и картоиздател, и акцептираща институция - водач на пазара на цифрови финансови услуги в над 30 страни в Европа с повече от 1 млн. клиенти и над 250 чиновници.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР