Новото ръководство на ТК Локомотив обяви намерения за инвестиции в

...
Новото ръководство на ТК Локомотив обяви намерения за инвестиции в
Коментари Харесай

Новото ръководство на ТК Локомотив обяви намерения за инвестиции, чакат търга за кортовете, обявиха и за Мико

Новото управление на Търговска колегия Локомотив разгласи планове за вложения в най-големите тенис кортове на Пловдив. На 4 октомври ще има търг в Община Пловдив и тогава ще стане ясно дали клубът ще остане във притежание на кортовете или ще бъдат дадени на други вложители. Президентът на клуба Димитър Златанов съобщи, че повода Димитър Кузманов да напусне съгласно него е, че на майката на Дора Рангелова и е било препоръчано да стане състезателен шеф, а преди този момент тя е управлявала кортовете.
Прочетете още
На брифинга на кортовете участваха Димитър Златанов  - президент на Търговска колегия Локомотив, Георги Чочев - състезателен и изпълнителен шеф, Георги Крумов -  вицепрезидент на Българската федерация по тенис и Теодора Чочева - юрист.

Димитър Златанов - президент на Търговска колегия Локомотив

Дълги години имаше управление на клуба, който беше на концесия на клуба, само че нищо не се случваше. Поехме самодейността за смяна. От месец тази година сме в управлението. Останалите членове в Управителния съвет са Александър Асенов и Радослав Тасев. В момента почистваме структурата. Нашите планове изхождат напълно от любовта към спорта. Искаме да създадем една хубава база за града и тениса, която може да се употребява от всички. Мястото е неповторимо има доста капацитет, само че не е поддържано последните години и не са правени вложения. Ще създадем проект за вложенията в базата. Започваме да действаме допустимо най-скоро. Концесията за търга въз основата е на 4 октомври, а нашият клуб е един от претендентите, само че към момента не можем да кажем кои са другите претенденти. Един нов клуб - Макс спорт вършиха оглед на цялата база. Искаме да влагаме в самите кортове. Ще възобновим клей кортовете и ще създадем напълно нова настилка на изкуствените кортове. Искаме да ги покрием с железна структура. Искаме да оправим и залата. Също ще възобновим инфраструктурата - съблекалните, административните стаи, както и да създадем място за възобновяване - спа. Ще създадем нови седалки, ВИП ложи. След 5-6 години този клуб може да бъде един развъдник на деца. Имаме планове и да организираме и интернационалните шампионати. След като мине търга и в случай че бъдем определени ще предоставим целия проект. Невъзможно е това да се случи и да се и аз мога да го подсигурявам, че няма да се строят други неща върху кортовете. Ще ремонтираме и възобновим кортове. Имаме интерес към вземането на Търговска колегия Академик, които са празни и никой не ги поддържа, тъй като желаеме да създадем един огромен комплекс. Спрямо инвестицията заложена от Община ще се оправим с това. Договорът ще е за 30 години, а за първите 5 години би трябвало да се направи най-голямата инвестиция. Все още приготвяме плана и след търга можем да приказваме. 

За Димитър Кузманов

" Винаги сме били в положителни връзки с Димитър Кузманов. Учудих се от обявата. Реално клубът беше ръководен от майка му Дора Рангелова. Когато пристигна новото управление аз и предложих позицията на състезателен шеф и може би тази промяна и позиция и се стори странна. Няма съответна причина нещо да се е случило. Според мен това е главната причина, че майка му към този момент не ръководи клуба. Искаме Дора Рангелова да бъде състезателен шеф, само че тя отхвърли и на този стадий Георги Чочев ще съвместява длъжността изпълнителен шеф и състезателен шеф, само че постоянно търсим фрагменти ", съобщи Димитър Златанов. 

Георги Чочев - изпълнителен и състезателен шеф на Търговска колегия Локомотив

Нашият клуб е един от обичайните и се надяваме ние да спечелим търга. Ние имаме шампионка на България при дамите, тъй като от няколко месеца Зиновия Ванева е картотекирана към нашия клуб. Пловдивската школа е една от най-силните. Процесът ще бъде муден. Започваме от най-малките няма по какъв начин да имаме незабавно триумфи. Състезателният тенис и събирането на деца в клуба са приоритет на Търговска колегия Локомотив. Набавяме и нови треньори. Искам да благодаря на Дора Рангелова и Стефан Рангелов, тъй като те са част от историята на Локомотив и постоянно ще бъдат. Единствено Дора Рангелова и Стефан Рангелов са напуснали клуба. Всички треньори и целият екип е непокътнат и ще прибавяме нови фрагменти. Една част от децата отидоха при тях, само че множеството деца са тук. Имаме треньори с над 25-годишен стаж. Идеята на притежателите е да влагат. В последните години всичко е било разграбено. Не съм виждал някой да е вложил в тенис клуб. Искаме да организираме шампионат от сериите " Чалънджър ". Тази година е имало 4 шампионата, а ние желаеме следващата година да имаме до 10. Ако главната естрада на кортовете не бъде актуализирана до 10-12 години може да пропадне.

Георги Крумов - вицепрезидент на БФТ

Нашият клуб е първият състезателен клуб, което се ангажира да вземе една спортна база и да влага в нея средства. Преди нас бяха " Брокерите " и имаше заплаха кортовете да станат акционерно сдружение. Години наред се борихме за тази база, тъй като имаше доста драми към нея. Никой не се интересуваше от кортовете и ми лиши година и половина, с цел да убедя хората да влязат в клуба и тогава да аплайват, с цел да може да се резервира историята на клуба. Можехме без тях да се явим, само че нямаше да имаме късмет, тъй като чисто финансово нямахме опция. Няма да кажа дума против Мико, Дора или Стефан, тъй като те не са против мен. Вярно е, че четири години нищо не е направено, тъй като когато получихме от общината решението за развалянето на концесията. Благодаря на общината, че не ни затвори и изчакаха процедурите. Получаваме по 12 000 лв. годишно от Спортния тотализатор. Големите пари в тениса за първите 100 в света при мъжете и дамите.  

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР