Новото правителство на Израел значително е увеличило броя на откакто

...
Новото правителство на Израел значително е увеличило броя на откакто
Коментари Харесай

Израел се похвали с двойно повече удари по ирански цели в Сирия

Новото държавно управление на Израел доста е нараснало броя на откогато встъпи в служба в края на предходната година . Това съобщи израелският министър на защитата Йоав Галант, представен от " Асошиейтед прес ".

Той не уточни прецизен брой въздушни удари, само че изказването му, направено по време на конференция по сигурността, бе един от редките обществени мнения по отношение на израелската военна активност в Сирия.

" Откакто встъпих в служба, броят на израелските удари против иранците в Сирия се удвои ", посочи Галант.

" Като част от тази акция работим методично, с цел да поразим качествата на иранското разузнаване в Сирия. Тези удари затрудняват доста опитите на Революционната армия да откри плацдарм на няколко километра от израелската граница ", добави министърът.
 Иран упрекна Запада и Израел в опит да провокират революция в страната
Иран упрекна Запада и Израел в опит да провокират революция в страната

Правели се проекти за заличаване и разпад на ислямската република

Галант упрекна Иран, че е трансформирал цивилен кораби във военни такива и ги е въоръжил с оръжия като дронове и ракети, както и с благоприятни условия за събиране на разследваща информация. По негови думи Иран се надява да разположи тези кораби на огромни дистанции от територията си.

" Иран цели да разшири обсега си до Индийския океан, Червено море и даже до крайбрежията на Средиземно море . Това е структуриран проект, целящ да заплаши комерсиалните пътища и летателните коридори - както военни, по този начин и цивилен - и да сътвори непрекъсната опасност в мореплаването ", предизвести той.

Йерусалим смята Иран за най-големия си зложелател поради и поддръжката му за антиизраелски въоръжени групировки в района. Освен това той упреква Иран в - обвиняване, което ислямската република отхвърля.

Израелски публични лица оповестиха, че са нанесли стотици въздушни удари по , където Иран изпрати съветници и свои сили в поддръжка на президента Башар Асад по време на 12-годишната революция. През годините обаче Израел е разкривал малко детайлности и съвсем в никакъв случай не разяснява съответни интервенции.
 Израел удари цели в Сирия
Израел удари цели в Сирия

Отговор на ракетно нападение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР