Новото правителство на Италия, в което влизат представители на антисистемното

...
Новото правителство на Италия, в което влизат представители на антисистемното
Коментари Харесай

Новото правителство на Италия ще положи клетва утре

Новото държавно управление на Италия, в което влизат представители на антисистемното Движение "Пет звезди " (ДПЗ) и левоцентристката Демократическа партия (ДП), е формирано и показано на президента Серджо Матарела, заяви генералният секретар на президентството Уго Дзампети, представен от международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Дзампети посочи, че новото държавно управление ще постави клетва на следващия ден в 10:00 ч. локално време (11:00 ч. българско) в президентството. След срещата си с президента Матарела министър председателят Джузепе Конте разгласи, че водачът на ДПЗ Луиджи ди Майо ще е новият министър на външните работи и интернационалното съдействие. Членът на Директива за птиците и авторитетен евродепутат Роберто Гуалтиери ще е министър на стопанската система, а вътрешен министър ще е Лучана Ламорджезе, която е без политическа принадлежност. Тя до предходната година беше почитан чиновник във вътрешното министерство, а сега е член на Държавния съвет, висшия административен съд на Италия.

Ламорджезе заменя водача на крайнодясната "Лига " Матео Салвини, който смъкна предходното държавно управление предишния месец, като изтегли партията си от ръководещата коалиция в несполучлив опит да провокира предварителни избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР