Новото правителство на Австралия в четвъртък официално се ангажира с

...
Новото правителство на Австралия в четвъртък официално се ангажира с
Коментари Харесай

Австралия се ангажира да намали парниковите емисии с 43%

Новото държавно управление на Австралия в четвъртък публично се ангажира с по-амбициозна цел за понижаване на парниковите газове от 43% до края на десетилетието в осъществяване на основно предизборно заричане , оповестява Асошиейтед прес.

Предишното консервативно държавно управление беше свалено от гласоподавателите на изборите на 21 май, откакто се придържаше към обещанието от седем години да понижи излъчванията на Австралия единствено с 26% до 28% под равнищата от 2005 година до 2030 година

Премиерът Антъни Албанезе съобщи, че е писал до изпълнителния секретар на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата Патриша Еспиноза Кантелано, с цел да я осведоми за новата цел на Австралия до 2030 година

Албанезе сподели, че законодателството за закрепване на новата цел в закон ще бъде показано в новия парламент, който ще заседава за първи път на 26 юли. Целта обаче не зависи от утвърждението на Народното събрание.

Инвестициите в енергийния бранш на Австралия бяха арестувани през деветте години на власт на предходното държавно управление заради неуспеха на администрацията да се споразумее за политика в региона на климата, сподели Албанезе.
 Антъни Албанезе посочва за смяна в политиката в региона на климата
Антъни Албанезе посочва за смяна в политиката в региона на климата

Той цели Австралия да се трансформира в суперсила на възобновимата сила

" Това, за което бизнесът плаче, е сигурността на вложенията ", сподели Албанезе. " Сигурността, че би трябвало да влагат в по-дълъг интервал от време от политическия цикъл от три години. "

Австралия е един от най-големите експортьори на въглища и полутечен природен газ в света , което прави намаляването на зависимостта от изкопаеми горива политически проблем. Предишното държавно управление беше необятно считано за изоставащо измежду богатите страни в битката с изменението на климата.

Съединените щати се ангажират да понижат излъчванията с сред 50% и 52% под равнищата от 2005 година до 2030 година Англия се ангажира да понижи излъчванията с 68% под равнищата от 1990 година

Ангажиментът за 2030 г . идва, защото огромна част от популацията на Австралия е изправено пред покачващите се цени на електрическата енергия и газа, дължащи се частично на войната сред Русия и Украйна.

Големи елементи от Югоизточна Австралия са изправени пред опасността от спиране на електрозахранването заради редица аргументи, в това число извънредно студено начало на зимата в Южното полукълбо и непланирани спирания на застаряващите генерации, работещи с въглища, които ще бъдат изключени в границите на години и не се поддържат съответно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР