Новото попълнение в състава на Славия Питър Макрилос вярва, че

...
Новото попълнение в състава на Славия Питър Макрилос вярва, че
Коментари Харесай

Голаджия на Славия: Купата за нас е бонус

Новото попълнение в състава на Славия Питър Макрилос има вяра, че столичани ще съумеят да излязат от сложната обстановка и няма да имат проблеми със запазването на мястото си в елита.

Австралиецът в гръцки корени Макрилос се причисли към "белите " доскоро повече от месец, само че бързо се трансформира в основна фигура, като към този момент осъществя 4 гола в първите си 6 мача на отбора и беше с главен принос за успехите над Арда и Монтана в шампионата, които помогнаха на софиянци да се изкачат до 11-ото място в класирането в efbet Лига.

"Позицията на Славия през този сезон е необикновена. Видях, че тимът през предишния сезон е приключил на трето място, а преди три години е спечелил националната купа. Славия е обичаен клуб в България и не заслужава да бъде в толкоз тежка обстановка. Моето предпочитание е да играя добре и да оказа помощ на клуба да излезе от сложното състояние. Искам да продължа да давам най-хубавото от себе си, с цел да може Славия да се изкачва в класирането. Вярвам, че с моите съотборници ще успеем ", сподели Макрилос в изявление за Българска телеграфна агенция.

На Славия през тази седмица предстоят две дербита с Левски, като първото е от четвъртфиналите за Купата на България в сряда, а в неделя двата противника ще се срещнат и за състезание.

"Във футбола играят 11 против 11. Който е по-добър и който желае повече успеха, той ще завоюва тези мачове. Шансовете постоянно са равни. Така са ме учили. Левски е доста, доста добър тим. Гледах ги, а и знам, че става въпрос за огромен клуб. Затова сигурно и двата тима заслужават почитание. Всеки един от тях знае против какъв противник се изправя ", сподели Макрилос.

"Струва ми се, че шампионата е главен приоритет за Славия в сегашния миг. Купата е като бонус, само че ние желаеме да играем добре, да победим и да се класираме за полуфиналите. Със сигурност ще дадем всичко от себе си, никой няма да пести старания и в двете срещи. Надявам се да се представим добре ", добави той.

Той счита, че е направил добър избор с прекосяването си в Славия.

"Бях във Финландия и се появи опция да заиграя в България. Заради обстановката с Ковид-19 всичко е по-трудно. Реших, че тази опция е добра за мен, за моята последваща крачка в кариерата ми. Желанието ми беше да остана в Европа и България се трансформира в добра алтернатива за мен. Моят сътрудник Константин Башов ми се обади и ми предложи да мина в Славия. Имах и други варианти, само че преценихме, че това е най-хубавото. Той повярва в мен, когато доста други хора не го направиха. Искам да му благодаря, че откри тази нова опция за мен ", сподели Маркилос.

"Много хора ми споделиха, че българското състезание е мощно, тъй че бях квалифициран какво да чакам. Хората тук са доста благи, сходно на гърците. Тук в действителност ми припомня доста на Гърция, което ми оказа помощ по-лесно и бързо да се приспособявам. В клуба ме одобриха доста добре, помогнаха ми за всичко, от което се нуждая. Направих добър старт в шампионата, което също даде своя принос за акомодацията ми. Помогна ми и това, че съм играл в много страни. Бях шест години в Англия в школата на Стоук Сити. По принцип бързо да привиквам с разнообразни култури и друг жанр във футбола. Атмосферата в събекалнята на Славия е отлична. Момчетата ме одобриха доста добре, с отворени прегръдки. Те също доста помогнаха за акомодацията ми, за което съм им признателен ", сподели Макрилос.

Той съобщи, че се усещам добре в София и чака с неспокойствие по-топлото време.

"София е хубав град. Чувствам се добре тук. Времето не беше доста хубаво, само че знам, че скоро ще се оправи. Обичам слънцето и го очаквам. Досега всичко е чудесно ", сподели още полузащитникът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР