Новото поколение се нуждае от ясна и дефинирана перспектива за

...
Новото поколение се нуждае от ясна и дефинирана перспектива за
Коментари Харесай

Мария Габриел: България с новото си поколение е иновативна, тя е смела, тя е дръзка, тя е критична

Новото потомство се нуждае от ясна и дефинирана вероятност за това да бъде част от една мирна, просперираща, свободна, демократична България, която взе участие интензивно в интернационалния живот и отстоява универсални всемирен полезности. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел при откриването на конференция " Младите хора и външнополитическата тактика на България: сериозният глас " в Дома на Европа в София.
 
Затова, съгласно нея, изработването на стратегически документ в региона на външната политика е справедлива нужда. " България с новото си потомство е новаторска, тя е смела, тя е дръзка, тя е сериозна и можем дружно да създадем по този начин, че да утвърдим страната ни като водач и като фактор, като водач в нововъведения, в новите технологии и в това време да допринесем за повече непоклатимост и сигурност в Югоизточна Европа ", съобщи Мария Габриел.    
 
Според нея България да има своята за първи път в историята си външнополитическа тактика е предизвикателство, само че и идея. Тази тематика е настояща освен за дипломатите, освен за държавното управление и за Министерство на външните работи, тематиката е настояща за нас като общество и изключително за младежите, счита вицепремиерът, представена от Българска телеграфна агенция.
 
Мария Габриел изиска да чуе от младежите по какъв начин по-добре България да се нарежда на европейската и интернационалната сцена, да споделят своята визия по отношение на зеления преход, цифровата и културната дипломация, връзките с българите в чужбина, икономическата дипломация и по какъв начин по-ефективно да се противопоставим на дезинформацията.
 
Според вицепремиера тактиката може да помогне за това да създадем бъдещето малко по-предвидимо за младежите и да се подготвим по-добре за новите провокации.  
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР