Новото поколение на легендарния модел дебютира на изложението в Лос

...
Новото поколение на легендарния модел дебютира на изложението в Лос
Коментари Харесай

Ето го новото Subaru Impreza!

Новото потомство на именития модел дебютира на ревюто в Лос Анджелис Моделът ще се предлага единствено като хечбек с 5 порти и има шаси с 10% по-висока резистентност на усукване Impreza прави поклон към епичното си минало от началото на 90-те с ново равнище на съоръжение RS, оборудвано с 2,5-литров мотор SUBARU BOXER с мощ 182 к.с. За първи път моделът се предлага с 11,6-инчов централен информативен екран SUBARU STARLINK   credit caranddriver.com
Шестото потомство на Impreza получава напълно нов дизайн, усъвършенствани механически характерности, усъвършенствани функционалности за сигурност и актуализирана мултимедия. Новост е и RS пакетът с 2,5-литров мотор, извънредни 18-инчови джанти и неповторими екстериорни и интериорни детайли.

Impreza дебютира преди 30 години на автомобилното ревю в Лос Анджелис през 1992 година и е един от първите компактни коли, които оферират задвижване на всички колела – Subaru Symmetrical All-Wheel Drive.

През 2024 година моделната гама на Impreza получава актуализирана спортна визия и се предлага общоприетоо с последното потомство на технологията за подкрепяне на лидера EyeSight. 11,6-инчовата мултимедийна система SUBARU STARLINK Plus се предлага за пръв път за Impreza и е оборудвана с безжична поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto. Системата предлага и надзор през екрана за аудиосистемата, климатика и функционалностите на автомобила.

Subaru усъвършенства и моделната линия на Impreza, с цел да подчертае в по-голяма степен спортния темперамент, гъвкавостта и опциите на автомобила. Impreza към този момент се предлага в базово, спортно и новото RS равнища на съоръжение.
  credit subaru.com Практична, само че и с висок състезателен дух!
Новата Impreza е проектирана да бъде потребна, практична и в това време да има висок спортен дух. Освен това тя би трябвало да пасва съвършено на дейния метод на живот на клиентите на Subaru. Стандартна за цялата моделна линия е обновената система за задвижване на всички колела Subaru Symmetrical, която предлага по-кратко време за реакция, по-пъргаво ръководство и по-добро държание на завои. Системата за задвижване на всички колела е в допълнение усъвършенствана със общоприетото интензивно векторно систематизиране на въртящия миг.

Базовите и спортните модификации са оборудвани с двулитров 4-цилиндров мотор SUBARU BOXER с непосредствено впръскване, генериращ 152 к.с. и 145 Нм въртящ миг. Новата версия RS се предлага с 2,5-литров мотор BOXER с впечатляваща мощ от 182 к.с. и въртящ миг 178 Нм. Стандартна за всички равнища на съоръжение е безстепенната трансмисия Lineartronic CVT (Continuously Variable Transmission). Моделите Sport и RS разполагат и с режим, който симулира 8-степенна ръчна трансмисия с лостчета за превключване от кормилото.

Новият модел получава и версия на двупозиционната електронна кормилна рейка с усилвател на спортния автомобил WRX, която предлага по-директно и естествено чувство за ръководство и по-добра противоположна връзка от кормилото. Нивата на съоръжение Sport и RS са оборудвани със системата за ръководство на успеваемостта SI-Drive, 18-инчови алуминиеви джанти и спортно настроено окачване за реализиране на оптималната успеваемост и управляемост.
  credit caranddriver.com Освежен дизайн и актуализирано шаси
Глобалната платформа на Subaru за новата Impreza има с 10% по-висока резистентност на извъртане. Конструкцията с цялостна вътрешна рама и спомагателното структурно лепене способстват за по-добра здравина на каросерията и по-ниско тегло. Тези нововъведения обезпечават усъвършенствани динамични характерности, по-плавно ръководство и по-тихо купе.

Дизайнът на интериора е съвременен и изчистен и се отличава с очебиен централен информативен екран с прегледни контролни уреди, както и с задоволително място за главата и краката, както и пространства за предпазване на движимости в купето.
  credit caranddriver.com Subaru мисли за велосипедистите
Стандартното съоръжение на всички модели Impreza е най-новата версия на технологията за подкрепяне на лидера EyeSight. Усъвършенстваната система работи по-плавно, по-бързо и при по-голям диапазон от условия. Тези усъвършенствания се дължат на по-широкото зрително поле, обновения програмен продукт за ръководство и прибавянето на електрически спирачен усилвател. EyeSight към този момент може да разпознава колела и пешеходци на кръстовища по-рано и при нужда предизвестява лидера. Системата може и да задейства спирачките, с цел да избегне конфликт.

Автоматичното спешно ръководство е включено в моделите, оборудвани със система за различаване на мъртвата зона, помощник за поддържане на лентата и предизвестие за срещуположен трафик откъм гърба. Функцията за сигурност работи с EyeSight и функционалността за засичане на мъртвата зона, с цел да подкрепи ръководството на кормилото и да помогне за отбягване на конфликт при скорост, по-малка от 80 км/ч. Функцията за увещание за задната седалка е предопределена за деца и/или домашни любимци, като предизвестява лидера да ревизира дали инцидентно не е не запомнил някакъв одухотворен предмет откъм гърба, преди да излезе от автомобила.

  Credit subaru.com Наистина интелигентен климатроник – не духа на вятъра
Системата за климатичен надзор на автомобила е обновена, тъй че да се концентрира единствено върху седалките, в които има действително пътник. Това усъвършенства комфорта и икономията на гориво. Двузоновото ръководство на отоплението/охлаждането е влиза в общоприетото съоръжение. В спортната трансформация се прибавят 11,6-инчовата мултимедийна система STARLINK Plus с безжично свързване на Apple CarPlay и Android Auto.
Технологии в новото Subaru
За първи път за Impreza се предлага 11,6-инчовата мултимедийна система SUBARU STARLINK Multimedia Plus.Мултимедийната система работи и като централен информативен екран и екранно ръководство на аудиосистемата, климатроника и функционалностите на автомобила. 11,6-инчовият мултимедиен екран Plus е общоприет за равнищата на съоръжение Sport и RS.
  Credit subaru.com RS мигане
RS отбелязва завръщането на високо ниво на съоръжение на модела, ориентирано към запалянковците. Моделът 2.5 RS дебютира през 1998 година и е предходник на WRX на американския пазар. Новото равнище на съоръжение RS се предлага общоприетоо с 2,5-литров мотор BOXER, комбиниран с Lineartronic CVT.

Нивото на съоръжение RS предлага неповторими детайли на екстериора, в това число емблема RS на предните порти и задния похлупак, 18-инчови алуминиеви джанти с тъмносиво покритие, черно покритие на предната решетка, страничните спойлери, страничните огледала, усъвършенствани LED фарове и LED светлини за мъгла.

Салонът на RS се отличава в допълнение с акценти в бронзов цвят и реплика на въглерод в интериора, както и със спортни предни седалки с червени текстилни подплънки, а стелките на пода са с логото RS. Пакетът включва и волан и скоростен лост с кожена тапицерия, отопляеми предни седалки и USB портове за зареждане, предопределени за пасажерите откъм гърба.

Най-високото равнище на съоръжение надгражда Sport и прибавя общоприети функционалности, в това число детектор за мъртвата зона, помощник за промяна на лентата и предизвестие за трафик в задна хемисфера.

Ексклузивно за RS се предлага система с 10 високоговорителя Harman Kardon, електрически шибидах и предна седалка на лидера с 10 метода на контролиране и лумбална опора.
  credit caranddriver.com
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР