Новото парламентарно мнозинство, съставено от ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане

...
Новото парламентарно мнозинство, съставено от ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане
Коментари Харесай

Как се събраха 125 гласа за отстраняването на Минчев и възможно ли е същото да се случи и при гласуването на вота на недоверие?

Новото парламентарно болшинство, формирано от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " съумя да смъкна ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Общо 125 депутати поддържаха настояването за уволнението на Минчев, 113 бяха " срещу ", а 1 беше " въздържал се ". Единственият отсъстващ от съвещанието бе Делян Пеевски.

" За " промяната на парламентарния началник гласоподаваха всичките 59 народни представители от ГЕРБ-СДС, 33-та от Движение за права и свободи, всичките 20 депутата на ПГ на Има Такъв Народ, 13 гласа прибавиха и от " Възраждане ". 

Отцепниците от партията на Слави Трифонов бяха срещу рокадата. Срещу отстраняването на Минчев единомислещо гласоподаваха и от Българска социалистическа партия и Демократична България. Един от депутатите на  " Продължаваме промяната " се въздържа.

Ако тази настройка се повтори и при гласуването на вота на съмнение към държавното управление, кабинетът " Петков " ще остане в историята.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР