Новото мобилно приложение на Министерството на външните работи Пътувай информирано

...
Новото мобилно приложение на Министерството на външните работи Пътувай информирано
Коментари Харесай

Мария Габриел представи мобилното приложение Пътувай информирано

Новото мобилно приложение на Министерството на външните работи " Пътувай осведомено " бе показано пред министри, дипломати и медии на събитие, което се състоя в зала " Джон Атанасов " в София Тех Парк.

" Ние демонстрираме, че с данни, запас и дух на екип вършим по този начин, че България да се нарежда и в областта на нововъведенията, и аз желая да поздравя особено Министерството на външните работи, че България през днешния ден на картата на Европа е единствената страна, която има мобилно приложение за осведомено пътешестване с чатбот ", съобщи в приветствието си към гостите вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която откри събитието.

Тя акцентира, че приложението ще бъде в помощ на всеки български жител, като от забележителна значимост ще бъдат противоположната връзка и контактът с екипите за реагиране при спешни обстановки.

Мобилното приложение " Пътувай осведомено “ е план на дирекция " Ситуационен център “ в Министерство на външните работи, финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021. То ще подкрепи българските жители, пътуващи в чужбина, да са по-добре осведомени и да пътуват решително до всяка една точка на света. Мобилното приложение дава опция и за бърз достъп до чиновниците на Ситуационния център в Министерство на външните работи и до задграничните представителства на Република България по света.

“Пътувай осведомено " е съвместимо със системите на " Android “ и " IOS “ и сервира налична и безвъзмездна информация за всички консуматори. SOS-бутонът разрешава всеки български жител, изпаднал в бедствена обстановка в чужбина да бъде бързо локализиран и да му бъде оказано подпомагане навреме.

По време на събитието гостите имаха опцията да вземат участие в симулация на пътешестване в чужбина посредством виртуална действителност и да схванат практическите изгоди, които мобилното приложение дава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР