Новото македонско правителство за кратко време постигна определени резултати по

...
Новото македонско правителство за кратко време постигна определени резултати по
Коментари Харесай

Македонски политолог: Без членство в ЕС и НАТО Македония няма бъдеще

Новото македонско държавно управление за малко време реализира избрани резултати във връзка с бъдещата евроатлантическа интеграция на страна, само че следва още доста работа. Това е оценката на политолози от Скопие, които сега наблюдават с внимание развоя на договарянията по разногласието за името и чакат по какъв начин ще се развие той и след срещата Европейски съюз – Западни Балкани, планувана за 17 май в София, оповестява БНР.

Настроенията в Скопие за бъдещата евроинтеграция на Република Македония към момента са умерени. Надеждите на множеството хора в този момент са ориентирани към развоя на договарянията за решение на дългогодишния спор за името с Гърция, от който ще зависи и евроатлантическата интеграция на страната.

Влизането в НАТО в този момент би трябвало да е основен приоритет, споделя политологът Деян Йованов.

" Трябва да бъдем умерени оптимисти. Крайната цел е пълноправно участие на Македония в НАТО и Европейски Съюз. Македония е многонационална страна и сега е с нежна, към момента неизградена народна власт, с нестабилна политическа система. Държава, в която към момента в елементарните хора има съмнение за това дали страната може да върви напред без интервенция от периферия. Без интеграция в Европейски Съюз и НАТО, няма да има несъмнено бъдеще “. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР