Новото италианско правителство ще бъде пронатовско и проевропейско, заяви Джорджа

...
Новото италианско правителство ще бъде пронатовско и проевропейско, заяви Джорджа
Коментари Харесай

Мелони: Италианското правителство ще е проевропейско

Новото италианско държавно управление ще бъде пронатовско и проевропейско, съобщи Джорджа Мелони, която би трябвало да получи мандат от президента Маратела в петък. Повод за изявлението й бяха изтекли записи на нейния съдружен сътрудник Силвио Берлускони от „ Форца Италия “ за възобновени връзки с съветския президент Владимир Путин.

 
В сряда офисът на президента разгласи, че консултациите с политическите партии за образуване на ново държавно управление ще бъдат в четвъртък и петък. Според конституцията президентът би трябвало да се съветва с всички съществени политически водачи, преди да предложения спечелилите на изборите да образуват кабинет, в тази ситуация дясноцентристката коалиция, водена от Джорджа Мелони. И в случай че всичко се развие по проект, новият кабинет може да постави клетва в интервала сред събота и понеделник. Но възможностите десният блок да влезе обединен в консултациите понижиха след задочния спор сред Джорджа Мелони и Силвио Берлускони поради неговата поддръжка за съветския президент Владимир Путин. Мелони съобщи, че всеки, който поддържа такава позиция, няма място в държавното управление ѝ.
Джорджа Орланди, сътрудник на Euronews в Рим

86-годишният Берлускони е дълготраен другар на Путин, а записът с изявлението му изтече след поредност сходни изказвания от негова страна през последните месеци, в които той поддържа линията на Москва във връзка с нашествието в Украйна и подлага на критика отговора на Запада.

Джорджа Мелони неведнъж даде обещание да поддържа Украйна и западните наказания против Русия.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР