Новото депо за отпадъци в Бяла заработи, съобщи БНТ. То

...
Новото депо за отпадъци в Бяла заработи, съобщи БНТ. То
Коментари Харесай

В Бяла вече работи депото за отпадъци

Новото хранилище за боклуци в Бяла проработи, заяви Българска национална телевизия. То обслужва селищата от 6 общини в района.

Хората обаче не престават да не хвърлят разделно боклука си, макар че на депото работи съвременна сепарираща апаратура.

Изграждането на депото в Бяла продължи повече от 10 години. Първоначално то трябваше да бъде финансирано с евросредства, само че построяването се забави, а по-късно стана ясно, че има некачествено осъществени действия. След това се смени компанията реализатор, наложи се препроектиране, а община Бяла беше глобена с милион и половина лв..

Кметът на община Бяла Димитър Славов изясни, че срокът на програмата е приключил. Проектът се редуцирал от 20 милиона на малко над 12,5 млн, от които 2 милиона заем от 6-те общини, а другото - безплатна помощ.

След откриването на депото на шестте общини Бяла, Борово, Ценово, Две могили, Опака и Полски Тръмбеш, са раздадени цветни контейнери, които са разпределени по кварталите. Към момента обаче жителите не разделят отпадъците.

Ръководството на депото твърди, че пластмасовите контейнери не се изхвърлят при общия отпадък.

По думите на Татяна Коцева, шеф на Общинско дружество " Регионално хранилище " - Бяла, към този момент на депото е построена една клетка. Предвидено е тя да събира годишно 65 т боклук и ще бъде запълнена за 6 години.

Тя изяснява, че животът на клетката ще бъде доста по-кратък, тъй като тя ще се запълни за доста по-кратък интервал, в сравнение с е планувано по план, защото всеобщо са пластмасовите боклуци от бита. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР