Новорегистрираните украински бежанци за периода от 29 юни до 27

...
Новорегистрираните украински бежанци за периода от 29 юни до 27
Коментари Харесай

Близо 100 новорегистрирани украински бежанци в област Хасково

Новорегистрираните украински бежанци за интервала от 29 юни до 27 юли 2022 година на територията на област Хасково са 99.

От началото на войната в Украйна на територията на област Хасково са били регистрирани и минали 752 украински жители, от които на частни адреси – 254, в хотели са били 498. Жените са били 369, децата – 185, мъжете – 198, оповестяват от работа „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи – Хасково. Украинските жители с предоставена краткотрайна протекция са 404, а издадените регистрационни карти са 282.

От Регионалната работа по заетостта осведомят още, че към днешна дата са съветвали 101 работодателя в региона, записаните украински жители в бюрата по труда са 12, а наетите на работа са 9.

До този миг са подкрепени 94 фамилии – в Хасково, Димитровград и Минерални бани, оповестяват в същото време от регионалната конструкция на Българския червен кръст (БЧК). Предоставени са им хигиенични материали, памперси, играчки, хавлиени кърпи, спално долни дрехи, одеяла, облекла, обувки и други Предоставени са и пакети с съществени хранителни артикули на 53 фамилии. Индивидуалните донори са 152, както и още 6 компании, прецизират от БЧК – Хасково.

Това е информацията от посочените служби, част от Кризисния регионален център в Областна администрация – Хасково. Останалите към този миг не оповестяват за основни промени, свързани с украинските бежанци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР