Новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус в световен мащаб са

...
Новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус в световен мащаб са
Коментари Харесай

Ръст на новозаразените с Covid-19 в световен мащаб

Новорегистрираните случаи на инфектирани с ковид в международен мащаб са се нараснали с 8 % през миналата седмица, а смъртността се е повишила с 3 на 100, демонстрират данните на Световната здравна организация за последните 7 дни.

Новите случаи за този интервал са над 3 милиона и 200 хиляди, а умрелите - над 60 хиляди. Най-значителното нарастване в интервала 15-21 март е записано в Югоизточна Азия - напредък с 49 %, следван от Западните елементи на Тихия океан - 29 на 100 и Европа - 13-процентен растеж.

Най-много нови случаи за предходната седмица са регистрирани в Бразилия, Съединените щати, Индия, Франция, Италия, Полша, Турция, Германия, Украйна, Чехия, Русия и Йордания.

„ За страдание разпространяването на инфекцията се ускорява в болшинството европейски страни, което води до растеж на всекидневния брой случаи (на заразяване) и умряли. Смятаме, че наклонността през идващите четири седмици ще е растеж на тези индикатори. Възможно е това да се промени, в случай че се форсира имунизацията, в случай че хората повече употребяват защитни маски “, съобщи шефът на СЗО за Европа Ханс Клуге в изявление за ТАСС, което е оповестено през днешния ден. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР