Новопостроен корпус на детска градина във Варна беше затворен заради

...
Новопостроен корпус на детска градина във Варна беше затворен заради
Коментари Харесай

Детска градина във Варна е затворена заради некачествено строителство

Новопостроен корпус на детска градина във Варна беше затворен поради пукнатини по стените, паднала мазилка и плесен. За проблемите алармираха родители. Сградата е издигната от компания, която построи и учебното заведение " Васил Левски " в града - затворено преди 2 години поради градивни проблеми.

Варна

Новият корпус на детска градина " Калина Малина " беше построен преди 6 години като резултат от публично-частното партньорство сред Община Варна и пловдивската компания " Стоянстрой ". Не след дълго обаче по постройката се появяват недостатъци.
инж. Звездин Стоилков - шеф на Оперативна програма " Инвестиционна политика " в Община Варна: " В интервала на употребата непрестанно се установяват някакви недостатъци. Основният проблем са течовете, които се следят от покрива, от бордовете на покрива. "
Течовете образуват мокри петна и плесен по стените в стаите на децата. Отлепени са фаянсовите плочки в сервизните пространства, както и част от декоративния камък по фасадата на постройката. От фирмата-изпълнител обявиха, че са създали всички поправки до момента в който постройката е била в гаранция. От общината обаче настояват, че строителят не подхванал нужните ограничения.
инж. Звездин Стоилков: " И заради тази причина предходната година или по-миналата дори документите е предадена към съответните сътрудници в общината и на изпълнителя е заведено дело за това, че не е отстранил установените недостатъци. "
Община Варна е разпоредила ремонт на новия корпус на детската градина. Предстои да бъде направена и градивна експертиза, с цел да се откри дали постройката не е рискова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР