Новоназначената посланичка на Украйна в България Олеся Илашчук обеща в

...
Новоназначената посланичка на Украйна в България Олеся Илашчук обеща в
Коментари Харесай

Дали за нашите войници е важна моята биография

Новоназначената посланичка на Украйна в България Олеся Илашчук даде обещание в " Телеграм " да разгласява биографията си в официалните сайтове на държавното управление и на дипломатическото посланичество.

Тя отбелязва, че поради многото ѝ задания въпросът с биографията ѝ не бил предпочитан.

" Всеки украинец или украинка схващат, че е нужно да се се прави съответна работа, а не да се занимаваме с пиар ", написа Илашчук, цитирана от уеб страницата.

И добавя, че се е занимавала с решаването на въпроси, свързани с защитата и от филантропично значение.

" За пръв път отдавна ние получихме и продължаваме да получаваме действителна помощ от нашите сътрудници в България ", написа новата посланичка.

После прибавя, че Украйна в този момент получава и военна помощ от страната ни.

" Дали за нашите бойци е значима моята биография тъкмо през днешния ден? Или за хората, които са изгубили своя дом и се нуждаят от незабавна помощ? Разбира се, че не ", декларира Илащук.

Тя се обръща към публицистите, които показват подозрения за нейната подготвеност и пишат публикации без доказателства, обяснявайки, че  " работят за врага ".

Назначението на Илашчук беше оповестено на 23 декември и провокира голям брой изявления освен в Украйна, само че и в България, поради подозрения, че тя не е готова за поста. Според украински медии тя няма опит в дипломацията, не е заемала каквито и да е държавни позиции до момента, само че пък е посочена като експерт по сексология и търговията с бижута.

Заради неналичието на публична биография остава неразбираем въпросът с образованието на Илашчук - в единия от двата си към този момент неактивни фейсбук профила тя се показва като приключила Висшия съвет за диаманти в Антверпен. Това не е тъкмо университет, а по-скоро заведение, което дава избрани просветителни услуги. Във втория попада като  " клиничен психолог, систематичен фамилен терапевт, гещалт терапевт, сексолог-консултант ".

Според изявления в украински издания Олеся Илашчук се е занимавала и с търговия на едро с компютри и програмен продукт. Има и изказвания, че е била забъркана в корупционен скандал.

Министерството на външните работи на Украйна обаче отбрани назначението на Илашчук като разгласи, че тя има тапия по интернационалните връзки.

Подготовката и работните умения на новата украинска посланичка станаха мотив за голям брой изявления и отрицателни мнения, освен в медиите, само че и в обществените мрежи. Мнозина припомниха нейни " образования " и видеоклипове в YouTube, в това число по " експертно полово майсторство " и техника за напреднали по " орално-мануални милувки ".

Снощи украинският публицист Павел Казарин публикува във фейсбук две думи във връзка Илашчук:

" Български позор "



Под обявата, на която са реагирали хиляди хора, украинците са изредили голям брой " достолепия " на новата посланичка. Сред най-често срещаните е, че е връзкарка, " професионалистка " и прочие И видимо самите украинци се срамят от назначението.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР