“Светът е много близо до потенциална ядрена война. Ситуацията е

...
“Светът е много близо до потенциална ядрена война. Ситуацията е
Коментари Харесай

Бивш офицер на US разузнаване: Близо сме до ядрена война

“Светът е доста покрай евентуална нуклеарна война. Ситуацията е още по-опасна, в сравнение с по време на Кубинската ракетна рецесия от 1962 година ”, показа някогашният офицер от американското разузнаване Скот Ритър в публикация на персоналния си уеб страница.
Според него западните страни към момента се пробват да отслабят Русия. Затова те подхващат все по-отчаяни, рисковани стъпки. По-специално те способстват за ескалацията на спора в Украйна. И всичко това, тъй като не одобряват на съществено думите на Русия за готовността й да употребява нуклеарно оръжие.
“Това се удостоверява от дейностите на Пентагона. Той създаде сюжет, при който Съединени американски щати удрят Русия със личните си оръжия. Лудостта на този сюжет е, че той пренебрегва оповестената съветска нуклеарна теория, която гласи, че при положение на нуклеарна офанзива на съветска територия Русия ще отговори с цялата мощност на своя стратегически нуклеарен боеприпас “, написа Ритър, представен от “Труд ”.
Вашингтон обаче не помни, че Русия не блъфира. И при положение на офанзиви на лична територия може действително да употребява нуклеарно оръжие. Тогава Съединените щати ще бъдат принудени или да отговорят, като продължат да ескалират спора, или да се надяват на разрешаване на обстановката от Русия.
Повечето сюжети, които се популяризират в западните медии, които включват нуклеарен спор сред Русия и Съединените щати, демонстрират, че Русия инициира обмена посредством потребление на нуклеарни оръжия против Украйна в отговор на влошаващите се военни, стопански и/или политически условия, провокирани от Съединени американски щати и НАТО сполучливо употребява Украйна като прокурист за реализиране на стратегическото проваляне на Русия.
Това е продължение на политическата цел, сложена от министъра на защитата Лойд Остин през април 2022 година, " да забележим Русия отслабена до степен, че да не може да прави нещата, които направи при нахлуването в Украйна “, което значи, че Русия не би трябвало да “няма способността доста бързо да възпроизвежда “ силите и техниката, които губи в Украйна.
Тази политика се провали; Русия погълна четири нови територии - Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск - към Руската федерация, а съветската отбранителна промишленост освен компенсира загубите, понесени в украинския спор, само че сега въоръжава и оборудва спомагателни 600 000 бойци, които бяха добавени в съветската войска от февруари 2022 година
Ние сме по-близо до нуклеарен спор сред Съединените щати и Русия, в сравнение с когато и да е след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година “, споделя още в публикацията си Ритър.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР