Новоизстреляният пилотиран космически кораб “Шенчжоу 15 извърши успешно скачване с

...
Новоизстреляният пилотиран космически кораб “Шенчжоу 15 извърши успешно скачване с
Коментари Харесай

УСПЕХ: Пилотираният кораб Шенчжоу 15 се скачи с космическата станция на Китай!

Новоизстреляният пилотиран галактически транспортен съд “Шенчжоу 15 ” извърши сполучливо съединяване с галактическата станция на Китай, с което тя за пръв път стана краткотрайно шестчленна! На прочувствени фрагменти, публикувани от китайските медии, се вижда по какъв начин астронавтите на “Шенчжоу 15 ” Фей Дзюнлун, Ден Цинмин и Чжан Лу се поздравяват с членовете на екипажа на остарелия галактически транспортен съд “Шенчжоу 14 ” Чен Дун, Лю Ян и Цай Сюйчже. Това бе първото застъпване на две задачи на Китай!

Любопитен факт също по този начин е, че със своя полет Ден Цинмин сложи връх като индивида, чакал най-дълго след неговата селекция за астронавт (в случая през 1998 г.) до първия му полет – съвсем 25 години!

Доскоро върхът се държеше от украинския космонавт Леонид Каденюк. Той е бил определен в отряда на космонавтите през 1976 година за изпитателен полет на “Буран ”, само че след това е бил отстранен поради проблеми в брака му. След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики Каденюк е приел украинско поданство и през 1995 година бил наново определен за космонавт от галактическата организация на Украйна. На 19 ноември 1997 година най-накрая полетял в космоса на борда на американската совалка “Колумбия ”.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР