Новоизбраният Управителен съвет на Съвета на ректорите на висшите училища

...
Новоизбраният Управителен съвет на Съвета на ректорите на висшите училища
Коментари Харесай

Управителният съвет на Съвета на ректорите проведе своето първо заседание

Новоизбраният Управителен съвет на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в Република България се събра за своето първо съвещание през днешния ден, оповестиха от  " Връзки с обществеността " на Съвета на ректорите.

След извършено гласоподаване за зам.-председатели на Съвета бяха определени ректорът на Софийски университет “Св. Климент Охридски " проф. доктор Георги Вълчев и проф. доктор Добри Ярков, ректор на Тракийски университет – Стара Загора. За основен секретар на сдружението бе определен ректорът на Икономически университет – Варна проф. доктор Евгени Станимиров.

Председателят на Съвета на ректорите проф. доктор Миглена Темелкова посочи пред своите сътрудници, че е получен протокол от Контролния съвет с ръководител проф. доктор Милен Балтов за миналото Общо отчетно-изборно заседание на 13.03.2024г. Направените избори подхождат на устава и са законосъобразни. Членовете на Управителния съвет с единогласие потвърдиха поддръжката си на мнението на предходното управление срещу отпадането на таксите за студентите държавна поръчка. Като свои бъдещи цели те заложиха разширението на общественото наличие на Съвета на ректорите и публичното му репутационно одобряване, улеснението на процедурите за приемане на визи от страна на задграничните студенти от страни отвън Европейския съюз и обезпечаване на резистентност във връзка с възнагражденията на университетския и административния състав на висшите учебни заведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР