Новоизбраният председател Урсула фон дер Лайен представи своя екип и

...
Новоизбраният председател Урсула фон дер Лайен представи своя екип и
Коментари Харесай

Комисията „Фон дер Лайен“ - с амбицията да бъде гъвкава и модерна

Новоизбраният ръководител Урсула фон дер Лайен показа своя екип и новата конструкция на идната Европейска комисия.

Комисията ще се състои от осем заместник-председатели .

Т рима изпълнителни заместник-председатели ще имат двойна функционалност – те ще бъдат по едно и също време и еврокомисари.

Изпълнителният заместник-председател Франс Тимерманс (Нидерландия) ще координира работата по Европейския зелен пакт. Той ще дава отговор и за политиката за битка с изменението на климата.
Франс Тимерманс: Силно поддържам минимална заплата за всички европейски страни Кандидатът на европейската левица прикани жителите да гласоподават на евровота
Първоначално се смяташе, че портфолиото му ще включва правосъдната промяна и механизма за наблюдаване. Той беше и водещият претендент на европейските социалисти за поста ръководител на Европейска комисия.

Изпълнителният заместник-председател Маргрете Вестегер (Дания) ще координира цялата стратегия за готовност на Европа за цифровата епоха и ще бъде комисар по въпросите на конкуренцията. Страната ни се бореше точно за сектор в областта на високите технологии.
Борисов: Вече сме високотехнологична стопанска система, желаеме сектор „ Киберсигурност ” в Европейска комисия След пробива в киберсигурността на Национална агенция за приходите няма да има нови кадрови промени, разгласи финансовият министър Владислав Горанов
Изпълнителният заместник-председател Валдис Домбровскис (Латвия) ще координира работата в региона на стопанската система и ще дава отговор за финансовите услуги.

Жозеп Борел (Испания) ще дава отговор за „ По-силна Европа на международната сцена “;

Вера Йоурова , (Чешка република): „ Ценности и бистрота “; Тя беше с сектор праовосъдие, при визитите си у нас не един път е правила мнения, че има проблеми с прозрачността на закона и битката с корупцията, както е известна и с отбраната си на Истанбулската спогодба.
Еврокомисар Вера Йоурова: Искаме да забележим, че битката с корупцията е необратима Тя счита, че България ще е сполучлива в ролята си на ръководител
Маргаритис Схинас (Гърция): поема ресора „ Съхраняване на европейския ни метод на живот “;

Марош Шефчович (Словакия): „ Междуинституционални връзки и вероятности “;

Дубравка Шуица (Хърватия): „ Демокрация и демография “.

Йоханес Хан (Австрия) ще дава отговор за сектор „ Бюджет и администрация “.

Дидие Рейндерс (Белгия) ще дава отговор за сектор „ Правосъдие “ (включително по въпросите за върховенството на закона).

Мария Габриел (България) минава към основаването на нови вероятности за младото потомство, сектор „ Иновации и юноша “.
Мария Габриел получава сектор " Иновации и юноша " в новата Европейска комисия Страната ни се бореше за сектор в областта на високите технологии
Стела Кириaкидес (Кипър) ще управлява сектор „ Здравеопазване “.

Кадри Симсон от Естония ще дава отговор за сектор „ Енергетика “. Този състав на Европейска комисия ще взема решение за плановете „ Белене” и газовия хъб „ Балкан”

Юта Урпилайнен (Финландия) ще поеме отговорността за сектор „ Международни партньорства “.

Силви Гулар (Франция) - Като комисар за ресора „ Вътрешен пазар “ тя ще управлява работата в региона на индустриалната политика и ще предизвиква цифровия обединен пазар. Предишната Европейска комисия опита да наложи нови правила за превозвачите в Евросъюза, точно по концепция на френският президент Еманюел Макрон.
Андрей Новаков: Защитата на превозвачите ще бъде национална идея По думите му измененията в пакет „ Мобилност ” ще се отразят на целия европейски пазар
Силви Гулар ще дава отговор и за новата Генерална дирекция „ Отбранителна индустрия и галактическо пространство “.

Ласло Трочани (Унгария) ще управлява сектор „ Съседство и разширение “.

Фил Хоган (Ирландия) ще способства с опита си в новата Комисия в сектор „ Търговия “.

Паоло Джентилони (Италия) —ще показа огромния си опит в сектор „ Икономика “.

Виргиниюс Синкявичюс (Литва) ще дава отговор за „ Околна среда и океани “.

Никола Шмит (Люксембург) ще дава отговор за сектор „ Работни места “.

Хелена Дали (Малта) ще управлява сектор „ Равнопоставеност “.

Януш Войчеховски (Полша) ще дава отговор за сектор „ Земеделие “.

Елиза Ферейра (Португалия) ще управлява сектор „ Сближаване и промени “.

Рована Плумб (Румъния) ще дава отговор за сектор „ Транспорт “.

Янез Ленарчич (Словения) ще дава отговор за сектор „ Управление при рецесии “.

Илва Йохансон (Швеция) ще управлява сектор „ Вътрешни работи “.

Искам комисия, която да води с увереност, която да се концентрира с главните проблеми и да откри отговори, съобщи през днешния ден Урсула фон дер Лайен. Тя добави, че с екипа си ще работи за по-силна Европа в международен проект и нов подтик за европейската народна власт.

„ Искам тази комисия да бъде гъвкава и съвременна, да бъда ръководител на колегиум, който се вслушва в Европа и желанията на европейските граждани”, сподели още тя.

Нашите цели са също да понижим административната тежест, когато сътворяваме нови закони. Искаме да понижим бумащината, съобщи ръководителят на Европейска комисия.

Запазването на върховенството на закона ще остане на главен приоритет за Европа. Искаме да дадем нов подтик на демокрацията, значимо е гласът да бъде чут и всеки да може да взе участие в метода, по който обществото е построено, сподели още Урсула фон дер Лайен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР