Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен направи

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен направи
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Необходимо е време за разплитане на възела с новите еврокомисари

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен направи изказване, в което показва, че е належащо време за решение на откритите въпроси към бъдещите еврокомисари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Фон дер Лайен прави това изказване няколко часа откакто Европейският парламент отхвърли трети претендент за еврокомисар. Досега 23-ма претенденти са утвърдени в транспарантен и либерален парламентарен развой, отбелязва тя.

По нейните думи остава открит процесът по определянето на нови претенденти от Франция, Унгария и Румъния. Трябва да ускорим процеса, само че всички страни имат потребност от време, с цел да дефинират идващите стъпки, прибавя тя след изключителна среща с ръководителя на Екологичен потенциал и ръководителите на парламентарните групи на болшинството от Европейската национална партия, социалистите и " Обнови Европа ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Местни избори 2019
Комисията на Фон дер Лайен трябваше да бъде гласувана от Екологичен потенциал на 23 октомври, с цел да встъпи в служба от 1 ноември. Ако тези периоди не бъдат спазени, комисията под председателството на Жан-Клод Юнкер ще остане на работа по-дълго, само че след 31 октомври няма да може да взима решения и да предлага ново общностно законодателство. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР