Новоизбраният бразилски президент Жаир Болсонаро се срещна вчера с израелския

...
Новоизбраният бразилски президент Жаир Болсонаро се срещна вчера с израелския
Коментари Харесай

Бразилия засега няма да мести посолството си в Израел в Йерусалим

Новоизбраният бразилски президент Жаир Болсонаро се срещна през вчерашния ден с израелския министър председател Бенямин Нетаняху. Макар и двамата да дадоха обещание задълбочаване на връзките сред страните си, те не оповестиха, че ще бъде преместено бразилското посолство от Тел Авив в Йерусалим, заяви Ройтерс.

Нетаняху, първият израелски министър председател на посещаване в Бразилия, дойде в Рио де Жанейро, с цел да се срещне със своя идеологически съдружник, който ще встъпи в служба на 1 януари.

Двамата обядваха в барикада на плажа Копакабана, след което дадоха изказвания.

"Израел е обетована земя. Бразилия е обещаваща земя ", съобщи Нетаняху. Той добави, че страната му може да помогне в сфери като стопанска система, сигурност, селско стопанство и водни запаси.

Болсонаро даде обещание, че ще посети Израел до март като метод да се отблагодари на Нетаняху за жеста.

"За да преодолеем трудностите, са ни нужни положителни съдружници, положителни другари, положителни братя като Бенямин Нетаняху ", сподели той.

Двамата посетиха и синагога при засилени ограничения за сигурност, в това число снайперисти по близките покриви.

Правителството на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се стреми да скрепи тесните си връзки с новия крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонаро, който встъпва в служба на 1 януари, посредством аудиенция на държавния секретар Майк Помпео, съобщи Асошиейтед прес.

Помпео ще е отпред на делегацията на Съединени американски щати на церемонията по встъпване в служба на Болсонаро във вторник.

Днес американският Държавен департамент разгласи, че Помпео ще разиска увеличение на двустранната търговия и вложения, изключително в технологиите, защитата и селското стопанство. Помпео ще изрази и загрижеността на Вашингтон за положението на демокрацията в Куба, Никарагуа и Венецуела, както и за евентуалните закани, свързани с повишаване на въздействието на Китай в Латинска Америка.

Болсонаро уточни, че счита да схване позиции, близки до тези на президента Доналд Тръмп.

Тръмп се афишира за следване на националните ползи на страните в стопанската система, сигурността, външните връзки и политиката за запазване на околната среда, показва АП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР