Новогодишното обръщение на президента започна с абсурдно неадекватна част, в

...
Новогодишното обръщение на президента започна с абсурдно неадекватна част, в
Коментари Харесай

Съветник на Плевнелиев видя опит на Румен Радев да подкрепи Доган

Новогодишното послание на президента стартира с неуместно несъответстваща част, в която стартира да приказва за умряли и завършва „ с дребна спретната реклама на политическия план на Ахмед Доган” – да се обединим. Може би тази част беше най-адекватна, съобщи политологът Румяна Коларова, част от екипа на предходния президент Росен Плевнелиев, в коментар за към този момент прословутата новогодишна тирада на настоящия президент Румен Радев.
Коларова откри и друго преимущество на речта на Радев – била къса. Но това не значело, че речта не скандална – абсурдът бил тъкмо обединяването сред политическия план на Ахмед Доган и " същите хрумвания " били прокламирани и от Румен Радев. Става въпрос за думите: " Но политиката не се прави на масата, а се дефинира и взема решение от напъните на милионите осъзнати персони. Вярвам, че за миналите години българите привикнаха да дишат въздуха на свободата и няма да разрешат тя да бъде ограничавана. Убеден съм, че нашият народ може да излезе от всяка рецесия и обърканост, когато надмогне егоизма и страха и сплоти старания в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е бъдещето ни като народ и страна ".
Нищо изключително не виждам в тази тирада, опонира пред Нова телевизия Михаил Мирчев, претендент за кмет на София на Българска социалистическа партия на предходните локални избори и татко на депутата от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев. Какво изненадващо има – подредено беше в две минути за корупцията ни, за която целия свят знае. Защо би трябвало да трансформираме още веднъж Ахмед Доган в звезда, към която се въртят всички звездички, попита Мирчев, съгласно който Доган е обезверен и търси метод по какъв начин да ръководи отново с ГЕРБ, както и да " завърже " Българска социалистическа партия.
Искам веднъж президентът Радев да назова нещата с същинските им имена. За него и екипът му от кръга A-Specto (бел. ред. - имаше и списание, което спря да излиза) Путин и автокрацията е идеал, съобщи Коларова, която се скара с Мирчев, че кабинетът раздал 2 милиарда лв. в последните дни на предходната година – " все едно Българска социалистическа партия не го правело ". Не е ли произвол да те арестуват и за 48 часа на никой да не се споделя, за арест на детето ти – за 24 часа, продължи Мирчев. А Коларова дефинира речта и за " политиканстване ", тъй като се употребявали единствено тези на опозицията. Абсолютни смешки, сподели Мирчев. " И аз мога да кажа чисто просташки, че подлагаш на сина си, който е острие на Българска социалистическа партия в Народното събрание ", засегна се Коларова.
Нямам нищо срещу Радев да е сериозен. Не ми харесват две неща – идеалът, за който се приказва и планът, който се предлага. Този план е едно единство на какво – на тези олигарси и монополи, които не желая да споделям какво ограбват , заключи Коларова. Рейтингът на Румен Радев пораства, Бойко Борисов дивее от яд – това е обстановката, заключи Мирчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР