Ново земетресение с магнитуд 5,2 по Рихтер е регистрирано в

...
Ново земетресение с магнитуд 5,2 по Рихтер е регистрирано в
Коментари Харесай

Трусовете в Турция и Сирия продължават, докато броят на жертвите достига 44 хил.

Ново земетресение с магнитуд 5,2 по Рихтер е записано в Югоизточна Турция и Сирия. Епицентърът е бил на дълбочина към 10 км в Средиземно море, на към 5 км от турския бряг в провинция Хатай.

Трусът е усетен малко преди 22:00 ч. в четвъртък вечерта и няма данни за потърпевши и спомагателни вреди.

Междувременно в двете страни не престават избавителните интервенции, а броят на жертвите от бедствието преди две седмици непрекъснато се актуализира.

В Югоизточна Турция смъртните случаи към този момент са близо 42 хиляди Вече все по-рядко се откриват живи хора под руините, само че избавителните екипи не престават да работят. Според държавната осведомителна организация " Анадолу " те са извадили четирима души от срутени здания повече от 10 дни след земетресението.

29-годишният Неслан Килич е открита под руините в Кахраманмарас след 258 часа. Лекарите споделят, че тя е в устойчиво положение.

" Благодаря на Бога, че сестра ми оцеля. Нека Бог подари всички с подобен благополучен миг ", сподели брат ѝ Юсуф Ялчиноз.

Още по-голяма наслада имаше в Екинци, където 12-годишният Осман Халебийе беше изведен след 260 часа под руините, а час по-късно в Антакия спасителите откриха двама живи мъже, които бяха открарани в болница.

Мащабът на разрушенията в градове като Антакия, Кахраманмараш и Адияман е толкоз огромен, че чиновниците се притесняват, че към момента не са открити хиляди жертви.

Междувременно отчет на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) оцени евентуалните стопански последствия от земетресението в Турция. Според него, те могат да доведат до загуба на до 1% от брутния вътрешен артикул на страната.

Европейска банка за възстановяване и развитие добави, че това е " рационална оценка " заради упования подтик от напъните за възобновяване по-късно тази година, които ще компенсират негативното влияние върху инфраструктурата и веригите за доставки.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР