Ново земетресение с магнитуд 4,1 е регистрирано в турския черноморски

...
Ново земетресение с магнитуд 4,1 е регистрирано в турския черноморски
Коментари Харесай

Ново силно земетресение в турския черноморски окръг Гюмюшхане

Ново земетресение с магнитуд 4,1 е записано в турския черноморски окръг Гюмюшхане нощес, откакто преди този момент трус от 4,3 разклати същия регион в 1:15 ч. сутринта в понеделник, оповестява турската частна телевизия НТВ.

Епицентърът и на двете трусове с 22-часов период посред им е бил в региона на град Килкит. Трусовете са били усетени както в Килкит и Гюмюшхане, по този начин и в околните градове Байбурт и Трабзон.

Няма подадена информация за отрицателни последствия, породени от следената сеизмична интензивност, заяви окръжният шеф на Гюмюшхане Алпер Танръсевер.

На място са изпратени екипи на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), които обследват региона. 

Известният турски сеизмолог Наджи Гьорюр разяснява трусовете в обществените медии. Той посочи, че и двете трусове са станали в границите на разломната зона Думанлъ, намираща се по Северноанадолския разлом сред градовете Йешилюрт и Олур.

" Земетресенията са слаби, само че могат да окажат известно напрежение върху разлома Йедису, където чакаме земетресение сред Ерзинджан и Бингьол ", показва сеизмологът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР