Ново високотехнологично съдебномедицинско изследване на Торинската плащаница - загадъчното ленено

...
Ново високотехнологично съдебномедицинско изследване на Торинската плащаница - загадъчното ленено
Коментари Харесай

Средновековна фалшификация ли е Торинската плащаница?

Ново високотехнологично съдебномедицинско проучване на Торинската плащаница - загадъчното ленено платно, за което християните имат вяра, че е било погребалната одежда на Исус Христос, навежда на мисълта, че евентуално става дума за средновековна имитация, съобщи Ройтерс.

В рамките на проучването са били употребявани доброволец, манекен и усъвършенствани технологии. То се съсредоточило върху това по какъв начин може да е изтекла кръвта от някои получените от Исус Христос рани - на лявата му ръка, на ръцете му от лактите до китките, от рана, за която в Библията се споделя, че е от копие, от рани на кръста.


 
Scientists Say Blood Stains on Shroud of Turin are Fake -
— Mysterious Universe (@mysteriousuniv) Малка тръбичка била вкарана в китката на доброволец, с цел да се симулира приключването на кръв от рана след забиване на пирон от Разпятието . Манекен пък бил употребен за преструване на раната от копие.
Famous Shroud of Turin a ‘fake’
— Sydney News Now (@sydneynewsnow) Като използваха специфични принадлежности учени потвърдиха, че посоката и " държанието " на бликналата кръв не съответстват с данните от фотосите с висока резолюция на плащаницата. Тя се съхранява в катедралата " Св. Йоан Кръстител " в Торино и доста рядко се излага обществено.

Резултатите от проучването са оповестени в Journal of Forensic Sciences .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР