Ново проучване, ръководено от изследователи от Brigham and Women Hospital,

...
Ново проучване, ръководено от изследователи от Brigham and Women Hospital,
Коментари Харесай

Ново проучване: Хората, каращи леко КОВИД, имат по-трайни антитела

Ново изследване, ръководено от откриватели от Brigham and Women Hospital, изследва кръвни проби и кафези от пациенти, които са се възстановили от лек до сдържан COVID-19 и открива, че голям брой пациенти са поддържали производството на антивирусни антитела няколко месеца след инфекцията.

Тези " поддържащи " антитела се следят при пациенти с по-леки симптоми, което допуска, че някои човеци, които се възвръщат от COVID-19 по-бързо, може да имат по-ефективен и дълготраен имунен отговор към вируса. 

Резултатите се разгласяват в Cell. „ Открихме подгрупа от човеци, които се лекуват бързо, като в същото време поддържат равнища на характерни за вируса антитела след COVID-19, “ споделя доктор Дуейн Веземан, доктор, имунолог и доктор в отдела по алергии и клинична имунология в Бригам и помощник професор в Харвардското здравно учебно заведение.

„ Видът на имунния отговор, който следим при тези човеци, е малко като вложение в застрахователна лавица - това е методът на имунната система да добави евентуален пласт на отбрана против бъдещи срещи с вируса “, ​​добави Веземан.

Лабораторията на Wesemann изследва целия набор от антитела, които имунната система на гостоприемника създава и по какъв начин те се научават да разпознават патогени. През пролетта на 2020 година екипът насочи вниманието си към пандемията от COVID-19 и имунния отговор на хората, които се заразяват. Те са нетърпеливи да схванат естеството на отговора на антителата към вируса.

За тази цел екипът набра 92 души в региона на Бостън, които са се възстановили от COVID-19 сред март и юни 2020 година Петима от хората били приети в болница, само че всички останали се възстановявали вкъщи. Екипът ежемесечно събира и проучва кръвни проби, като мери набор от антитела, в това число имуноглобулин-G (IgG), против вируса, който предизвиква COVID-19.

Те разделят кохортата на две групи - тези, които поддържат характерни за вируса равнища на IgG в продължение на няколко седмици, и тези, които ги губят. Екипът проучва тези групи и евентуалните връзки, които са имали с клинични и други имунологични данни.

Екипът откри, че равнищата на IgG против вируса са склонни да понижават доста при множеството човеци в продължение на три до четири месеца. Въпреки това, при към 20% от индивидите, производството на антитела остава устойчиво или засилено за същия интервал от време.

Екипът откри, че тези " поддържащи " имат признаци за доста по-кратък интервал от време спрямо " разлагащите се " (средно 10 дни против 16 дни).

Екипът означи, че множеството доброволци са възрастни бели дами.

Изследователите споделят, че бъдещите проучвания би трябвало да имат за цел да включат по-разнообразно население, с цел да изяснят още дали съществуват вариации в имунния отговор при хора от друга възраст и етнически, и породист генезис.

Изследователите също по този начин показват, че по-нататъшните проучвания могат да оказват помощ да се дефинира дали сходна динамичност на имунния отговор се следи и при хора с асимптоматични и тежки болести.

" Да разберем по какъв начин тези човеци са в положение да поддържат по-продължително произвеждане на антитела е от голяма важност за COVID-19 и също по този начин ще има значими последствия за нашето схващане за имунната система като цяло ", добави Веземан. (ANI)
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР