Ново проучване на Tipalti Approve сравнява годишната нетна стойност на

...
Ново проучване на Tipalti Approve сравнява годишната нетна стойност на
Коментари Харесай

Кой ще е първият трилионер в света?

Ново изследване на Tipalti Approve съпоставя годишната чиста стойност на най-богатите хора в света, прогнозирайки какъв брой скоро те ще доближат персонална оценка от един трилион $. На база на разбор на междинните годишните трендове на напредък на благосъстоянието, съгласно изследването Илон Мъск се чака да бъде първият човек, който ще доближи крайъгълния камък - от един трилион $, още през 2024 година

В момента Мъск може да се похвали с чиста стойност на благосъстоянието си от към 200 милиарда $, най-високата стойност от всеки жив човек. До средата на януари тази година тази цифра възлизаше на 263 милиарда $.

Печелившата работа на Мъск в Tesla (TSLA) е единствено един от факторите, които способстват за голямото му благосъстояние. До огромна степен точно неговият план SpaceX изтласка чистата му стойност в диапазона от дванадесет числа.

" От 2017 година благосъстоянието на Мъск демонстрира средногодишно нарастване от 129%, което евентуално може да го направи да влезе в клуба на трилионерите единствено за две къси години, достигайки чиста стойност от 1,38 трилиона $ до 2024 година на 52-годишна възраст ", съгласно отчетът на Tipalti Approve.

" SpaceX генерира големи доходи, като таксува държавни и търговски клиенти за изпращане на разнообразни неща в космоса, в това число спътници, доставки за интернационалните галактически станции и хора. "

Други магнати в листата включват Гаутам Адани, ръководител и създател на индийския конгломерат Adani Group, създателят на Microsoft Бил Гейтс, ръководителят и създател на Beijing ByteDance Technology Co. Джан Йимин и някогашният основен изпълнителен шеф на Amazon - Джеф Безос. Джан Йимин, който основа компанията-майка за известните приложения за шерване на видео TikTok и Toutiao, се чака да реализира статут на трилионер до 2026 година

Ако това се случи, Йимин ще бъде най-младият трилионер в света, на 42 години. Разбира се, добре е да се има поради, че прогнози като тези не са изключително достоверни и се базират на историческото повишение на благосъстоянието, което не е наложително да продължи с сходни темпове и в бъдеще. Също по този начин, благосъстоянието на посочените лица е извънредно изменчиво и варира в сходство с дяловете в притежаваните от тях компании.

" През 2017 година ръководителят и създател на колоса за електронна търговия и световни доставки Джеф Безос беше първият, който доближи благосъстояние от 100 милиарда $ след Бил Гейтс през 1999 година ", се показва в отчета.

" Беше Безос, а не Мъск, който преди няколко години се очакваше да стане и първия трилионер в света и който в този момент не се чака да се причисли към клуба до 2030 година, към шест години след Мъск ".

Кои са най-богатите хора в човешката история (с промяна за инфлацията)?

Как днешните най-богатите хора се съпоставят против някои от най-богатите хора в записаната история? Е, отговорът беше много оспорван, като актуалните ограничения за благосъстояние се разграничават доста от стандартите, да речем, преди пет или шестстотин години.

Манса Муса I от империята на Мали би " отупал праха " на всеки от мъжете в този лист в конкуренцията за най-богат човек, живял в миналото. Той уголемява империята на Мали в цяла Западна Африка през 14-ти век, завладявайки големи територии и разширявайки комерсиалните пътища. Муса беше прочут със своята благотворителност, както и с приноса си към построяването на джамията Джингуербер в Тимбукту.

Често признаван за " най-богатия човек, живял в миналото ", Муса управлява кралство, което в един миг представлявало съвсем половината от златото в целия свят. Въпреки това историците срещат компликации да измерят неговото благосъстояние по някакъв логичен метод.

Според някои оценки чистата му стойност е 400 милиарда $, макар че даже тази цифра е оспорвана. Други исторически персони също са имали големи благосъстояния, които надминават милиардерите в този лист.

Императори като Чингис хан от Монголската империя или Юлий Цезар при римляните, както и диктатори като Йосиф Сталин от Съюз на съветските социалистически републики също се отличават с рекордни равнища на чиста стойност на благосъстоянието си, заради командването на активите и ресурсите на цяла нация.

Коригиран по отношение на инфлацията, Джон Д. Рокфелер се прави оценка като най-богатия американец на всички времена. Според CNN, индустриалецът и съосновател на Standard Oil е имал чиста стойност на благосъстоянието от 253 милиарда $, поправена с инфлацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР