Ново проучване, изследващо замърсяването на въздуха в различни региони показва,

...
Ново проучване, изследващо замърсяването на въздуха в различни региони показва,
Коментари Харесай

Кои страни са с най-добро и най-лошо качество на въздуха

Ново изследване, изследващо замърсяването на въздуха в разнообразни райони демонстрира, че през 2021 година нито една страна не дава отговор на условията на Световната здравна организация (СЗО).

За тва събщава Phys.org.

Специалисти от швейцарската компания IQAir откриха, че от 6475 града единствено в 222 междинното качество на въздуха дава отговор на стандарта на СЗО. Всички данни по време на изследването са събрани благодарение на наземни станции за надзор на качеството на въздуха по целия свят. Информацията е постъпвала в действително време.

Според условията на Световната здравна организация междинните стойности на рисковите частици PM2,5 във въздуха не би трябвало да бъдат по-високи от 5 микрограма на пространствен метър годишно. Анализът на всички данни демонстрира, че страната с най-мръсен въздух е Бангладеш, а най-замърсената столица е Ню Делхи (Индия).

Бангладеш е последван от страни като Чад, Пакистан, Таджикистан, Индия, Оман, Киргизстан, Бахрейн, Ирак, Непал. При това равнището на замърсяване на въздуха в Индия, Бангладеш, Пакистан е 10 пъти...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР