Ново приложение, разработено от изследователи, може да диагностицира инсулт в

...
Ново приложение, разработено от изследователи, може да диагностицира инсулт в
Коментари Харесай

Ново приложение диагностицира инсулт със смартфон

Ново приложение, създадено от откриватели, може да диагностицира инсулт в границите на минути след взаимоотношение със смарт телефон, заяви ДЕ24. То реализира това въз основа на аномалии в речта и мускулните придвижвания на пациента, които може да засече, написа БГНЕС.
Ново изследване е помогнало на откривателите да разработят модел за помощ и евентуално ускорение на диагностичния развой на лекарите в клинична конюнктура. „ В момента лекарите би трябвало да употребяват предходното си образование и опит, с цел да дефинират по кое време пациентът би трябвало да бъде изпратен за компютърна томография “, споделя създателят на проучването Джеймс Уанг от държавния университет в Пенсилвания, Съединени американски щати. „ Опитваме се да симулираме или подражаваме на този развой, употребявайки нашия метод за машинно образование “, добави Уанг.
 Смартфонът би могъл да демонстрира какъв брой си пийнал Смартфонът би могъл да демонстрира какъв брой си пийнал
Проучване на американски учени сподели, че с цел да се дефинира какъв брой е пийнал човек, могат да се употребяват данни от неговия смарт телефон. Това щ...
Новото приложение на екипа проучва съществуването на инсулт при пациенти в незабавно поделение със подозрение за инсулт, като употребява изчислителен разбор на лицевите придвижвания и обработка на естествения език, с цел да разпознава аномалии в лицето или гласа на пациента. Например, увиснала буза или заваляне на речта.
За да обучат компютърния модел, откривателите основали набор от данни за повече от 80 пациенти със признаци на инсулт в методическата болница в Хюстън в Тексас. Всеки пациент бил помолен да направи езиков тест, с цел да проучват речта и когнитивната му връзка, до момента в който бил записван на iPhone на „ Епъл “.
„ Събирането на данни за лицето в естествени условия прави нашата работа постоянна и потребна за клинична действителна приложимост и в последна сметка укрепва нашия способ за отдалечена диагностика и самокритика на инсулт “, сподели Хуанг.
При тестване на модела на набора от данни на метода на Хюстън, откривателите открили, че неговата успеваемост реализира акуратност от 79% - сравнима с клиничната диагностика от незабавни лекари, употребяващи спомагателни проби като CT сканиране. Моделът обаче може да помогне за икономисване на скъпо време за диагностициране на инсулт, защото пациентът може да бъде оценен единствено за четири минути.
 Проверяваме през смарт телефона дали съблюдаваме обществена отдалеченост (ВИДЕО) Проверяваме през смарт телефона дали съблюдаваме обществена отдалеченост (ВИДЕО)
Гугъл пусна инструмент в помощ на хората, които мъчно преценят дистанциите на око, тъй че да могат да употребяват смарт телефона си и да...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР