Ново отделение за лечение на болни от COVID-19 ще бъде

...
Ново отделение за лечение на болни от COVID-19 ще бъде
Коментари Харесай

Изграждат ново COVID отделение в общинската болница в Лом

Ново поделение за лекуване на заболели от COVID-19 ще бъде построено в общинската болница "Свети Николай Чудотворец " в Лом, заяви кметът на крайдунавския град Георги Гаврилов.
Отделението ще се обитава в обособена постройка, която ще бъде на територията на болничното заведение. То ще бъде оборудвано с всичко належащо за лекуване на пациенти с ковид.
Финансирането на новата постройка е обезпечено с разпореждане на Министерския съвет, по което на община Лом са отпуснати 658 259 лв., от които 98 739 лв. са планувани за субсидиране на пътническите транспорти по междуселищни автобусни линии. По предложение на общинското управление, общинският съвет в Лом е одобрил 500 000 лв. от средствата да бъдат предоставени като финансов трансфер на МБАЛ "Свети Николай Чудотворец ", която е 100 % общинска благосъстоятелност.
От началото на пандемията в болничното заведение в Лом са лекувани над 2000 пациенти с COVID-19. Освен от община Лом, са одобрявани и хора от доста други общини от областите Монтана и Видин, посочи Гаврилов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР