Ново напрежение в парламента се породи между парламентарните групи на

...
Ново напрежение в парламента се породи между парламентарните групи на
Коментари Харесай

Цончо Ганев се оля, нарече ДБ счупена патерица, заговори за леки жени

Ново напрежение в Народното събрание се породи сред парламентарните групи на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " и " Възраждане ", откакто Цончо Ганев упрекна ПП-ДБ са счупена патерица на ГЕРБ и ги съпостави с " леки дами ". 

" Разбирам ви съдружните драми, разбирам, че сте патерица на ГЕРБ, която сега употребяват, и няма да ви дадат правна комисия. Осъзнавате ли патерицата в какво се трансформира? В счупена патерица. И сте за следващ път употребявани и захвърлени, в този момент осъзнахте ли го? Отидете още веднъж на договаряния с тях. Защото с леките дами е такова отношението към тях - използваш и изхвърляш ", сподели Цончо Ганев от трибуната на Народното събрание.

Иначе при излизането му той упрекна ПП-ДБ, че бойкотират работата на Народно събрание. Росен Желязков му се скара за израза " Доносническа България " и го заплаши, че ще му наложи наказване. И по този начин Ганев стартира да назовава Демократична България " то ", тъй като " не знаят по какъв начин наподобяват ". Обвини ги и че са счупена патерица на ГЕРБ.

Искрен Арабаджиев от Политическа партия пък му отговори, като го попита по какъв начин е предходна срещата с ГЕРБ преди час, както и че " Възраждане " също бавят работата на Народно събрание.

Цончо Ганев изясни, че го " схваща ", тъй като не е лесна връзката в обединението ПП-ДБ, тъй като " Промяната " отнасяла всичко.

" Не е обикновено единственото изявление от тяхна страна е да стане един некъпан човек и да приказва за полови органи ", сподели още Ганев. Нарече ги и " обслужващ личен състав на ГЕРБ ", а ръководителят на Народното събрание Росен Желязков го помоли да не предизвика залата, а Атанас Атанасов го упрекна, че се прави на заплеснат.

" Този метод, по който се вършиме на заплеснат в тази зала, която е най-високото място в страната, не ви прави чест. Това, че някой е попаднал тук инцидентно да се наиграе и му е доста радостно злепоставя най-високата естрада в страната. Настоявам от името на парламентарната група да вземете отношение и да наложите наказване на този човек ", сподели съпредседателят на Демократична България. А Желязков му отговори, че е щял да вземе това решение, само че тъй като е бил заставен, щял да го направи по-късно.

" Ако вие като депутат и ръководител на това Народно заседание, имате обикновено самоуважение и почитание към народните представители, ще санкционирате сходно държание неотложно - без отсрочване и без оправдания ", поддържа го и Мирослав Иванов и изясни, че по устав шефът на Народно събрание има право да отнеме думата на говорещия във всеки миг, само че Желязков не го е направил и по този начин е " дискредитирал най-високата естрада ". 

" Народният представител не е шоумен, комедиант, когато имате друга позиция, излезте и я заявете, само че по метод, който почита народните представители и прилича на тази естрада. След като вие не вземате отношение, господин Желязков, вие ставате съизвършител в това говорене. Апелирам към вас да имате самоуважение като човек, депутат и като пръв измежду равни ", сподели Иванов.

Елисавета Белобрадова пък изрече наблюдения, че Желязков е доста прочувствен и че " Възраждане " заваляват депутатите на ГЕРБ-СДС.

На нея Желязков отговори, че се усеща " извънредно малко обидчив ", както и че не е възможно да му се постанова кого да накаже и че не се е правил на заплеснат.

" Извинявам се на залата за това, че съм се разсеял за 2-3 фрази, ще преразгледам ", сподели Желязков. 

" Почитаеми господин ръководител, всякога, в който видите, че се развличам, доста апелирам да ме наказвате строго ", включи се и Любен Дилов, а Желязков се пошегува, че и това е част от сугестията. Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия пък изрази противоречие от името на групата си за протичащото се в залата.

" С този спор забиваме последните пирони в ковчега на парламентаризма ", сподели социалистът, а групата му напусна пленарната зала.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР