Ново напрежение сред управляващото мнозинство, след като председателят на ПГ

...
Ново напрежение сред управляващото мнозинство, след като председателят на ПГ
Коментари Харесай

Ново напрежение сред управляващото мнозинство

Ново напрежение измежду ръководещото болшинство, откакто ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова упрекна министъра на районното развиване Андрей Цеков в нарушаване на Изборния кодекс.

От районното министерство дадоха отговор, че след локалния избор ще предизвикват спор за пропуски в изборното законодателство.

Десислава Атанасова твърди, че министърът на районното развиване Андрей Цеков е изпратил писмо до всички кметове в страната с инструкции по какъв начин да поясняват наредбите в закона, които не разрешават гласуването на гласоподаватели без 6-месечна уседналост преди вота по непрекъснат или по сегашен адрес.

Във " Facebook " страницата си Атанасова е разгласила и фотография на писмото.

Според нея повода за това писмо е, че на първия тур на локалните избори в неделя финансовият министър Асен Василев не съумя да гласоподава в родния си град Хасково, защото се оказа, че е премахнат от изборните описи, тъй като адресната му регистрация е в чужбина. Според нея Василев е нарушил Закона за гражданската регистрация, защото не е извършил задължението си да уведоми общинската администрация при смяна на адресната си регистрация в 30-дневеен период.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР