В град Брезово за пръв път от години ще се

...
В град Брезово за пръв път от години ще се
Коментари Харесай

Брезово ще отбележи 24-ти май с празнично шествие и концерти

В град Брезово за пръв път от години ще се организира празнично шествие по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Под звуците на химна „ Върви народе възродени “ шествието ще тръгне от Музея на образованието /Старото училище/ към централния площад на града.

В шествието ще се включат представители от детските градини и учебните заведения от цялата община. Организаторите канят всички поданици и посетители на Брезово да се причислят към празничната върволица и да отбележат дружно този важен ден.

След шествието в 10:30 часа на централния площад ще стартира празничен концерт. В програмата ще вземат участие локални гении, които ще показват музикални и художествени осъществявания , отдадени на делото на светите братя Кирил и Методий.

По-късно денем ще се състои тържественото изпращане на зрелостниците от Професионална гимназия „ Златю Бояджиев “. На 23 май ще бъде изпращането на зрелостниците от Средно учебно заведение „ Христо Смирненски “. Тези събития са кулминационна точка на годишните празници за зрелостниците, които предходната седмица чуха последния звънец. Тържествените церемонии се организираха в дворовете на образователните заведения с наличието на публични посетители.

Програмата на събитията :

– 09:00 ч. — Начало на шествието от Музея на образованието
– 10:30 ч. — Празничен концерт на централния площад
– 13:00 ч. — Изпращане на зрелостниците от ПГ „ Златю Бояджиев “
– 23 май — Изпращане на зрелостниците от СУ „ Христо Смирненски “

Жителите и гостите на Брезово са поканени да се причислят към празненствата и да станат част от едно запаметяващо се събитие, което уважава българската просвета, култура и словесност .

Пъстър Пловдив: Хоровите празници в Стария град не престават с концерт на 24 май

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР